Slumra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder slumra, varianter, uttal och böjningar av slumra

Slumra synonym, annat ord för slumra, vad betyder slumra, förklaring, uttal och böjningar av slumra.

Synonymer till slumra

Andra språk

Slumra på Engelska

  • doze, slumber

Hur används ordet slumra

  1. Schlaraffenland (av tyska Schlaraffe 'slöfock, dåre', av tyska schlummern slumra, och Affe, apa se SAOB) är ett fantasiland, där man utan ansträngning får alla önskningar tillgodosedda och lättjan är en dygd istället för en synd. (källa)
  2. Nu i ro slumra in i bädden så fin är en tysk vaggvisa som skrevs av Johannes Brahms 1868. Den kallas ibland Brahms vaggvisa. Visan består av två verser varvid den första härstammar från en gammal folkvisa och den andra författades av Georg Scherer 1849. Texten översattes till svenska i minst två versioner, dels av Gösta Rybrant, dels av Alice Tegnér. Visan publicerades 1928 i Sånger för skolan och har sjungits in av många olika artister, bland annat Carola Häggkvist. Melodin är vanlig i speldosor. (källa)
  3. Slumra hulda vid min sång (egentligen Serenad) är en sång för manskör med text och musik av August Melcher Myrberg. Sången har tillhört standardrepertoaren vid serenadsång sedan mitten av 1800-talet som en avslutande så kallad "slummersång". (källa)
  4. Dormitorium, av latinets dormio, sova, slumra, är en sovsal i kloster eller konvent till exempel hos cistercienserna där munkarna respektive nunnorna inte har egna celler utan sover gemensamt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.