Sodomi Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sodomi, varianter, uttal och böjningar av sodomi

Sodomi synonym, annat ord för sodomi, vad betyder sodomi, förklaring, uttal och böjningar av sodomi.

Synonym till sodomi

Vad betyder och hur uttalas sodomi

Sodomi uttalas sodomi [-mi´] och är ett substantiv -n.

Sodomi betyder:

Ordformer av sodomi

Singular

sodomi
obestämd grundform
sodomis
obestämd genitiv
sodomin
bestämd grundform
sodomins
bestämd genitiv

Sodomi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sodomi

  1. Många delstater i USA följde dock inte högsta domstolens beslut och det var 2014 olagligt med sodomi i 12 delstater i USA. (källa)
  2. Vid sidan av straffbestämmelserna för hor och våldtäkt utgick under 1900-talets början ett särskilt straff för otukt vanligen endast om någon försvårande omständighet fanns för handen. Ett exempel var då visst släktskapsförhållande förelåg mellan parterna (se blodskam), eller vid så kallad "onaturlig otukt" (sodomi eller pederasti), då straffbarheten vanligen begränsades till sexuella handlingar mellan personer av samma kön, ofta endast till otukt mellan män. Ett annat fall var då gärningen förövades med en minderårig eller förståndssvag person eller innefattade missbruk av någon särskild vårdnadsplikt. (källa)
  3. Sodomi (även onaturlig otukt) är liksom perversion en gammal benämning på avvikande sexualitet, främst sex med djur (zooerasti) eller med person av samma kön (homosexualitet). Det mesta förutom sanktionerat vaginala samlag har räknats hit inklusive smisk, anal- och oralsex med mera. Ordet är härlett från den bibliska berättelsen om Sodom och Gomorra i Första Moseboks 19:de kapitel. Den som bedrev sodomi kallades sodomit. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.