Sommarfrukt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sommarfrukt, varianter, uttal och böjningar av sommarfrukt

Sommarfrukt synonym, annat ord för sommarfrukt, vad betyder sommarfrukt, förklaring, uttal och böjningar av sommarfrukt.

Vad betyder och hur uttalas sommarfrukt

Sommarfrukt uttalas sommar|frukt och är ett substantiv.

Ordformer av sommarfrukt

Singular

sommarfrukt
obestämd grundform
sommarfrukts
obestämd genitiv
sommarfrukten
bestämd grundform
sommarfruktens
bestämd genitiv

Plural

sommarfrukter
obestämd grundform
sommarfrukters
obestämd genitiv
sommarfrukterna
bestämd grundform
sommarfrukternas
bestämd genitiv

Sommarfrukt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sommarfrukt

  1. På Yalda-festivalen firar de vinterns ankomst, solens förnyelse och ljusets seger över mörkret. Den här natten samlas familjemedlemmar (oftast i den äldsta medlemmens hus) och håller sig vaken hela natten. Torkade nötter, vattenmelon och granatäpple serveras, som bön till Gud för att öka hans rikedomar, liksom klassisk poesi av Hafez samt gamla mytologier ur Ferdousis Shahnameh läses högt. De som börjar vintern med att äta sommarfrukter tros inte bli sjuka under den kalla årstiden. Därför är att äta vattenmeloner en av de viktigaste traditionerna denna natt. Granatäpplen, placerade ovanpå en fruktkorg, påminner om livscykeln - generationernas återfödelse och återupplivning. Det mörkröda yttre skyddet av ett granatäpple symboliserar födelse eller gryning, och deras ljusröda frön lyser av livet. (källa)
  2. Till sötat äppelmos, paj och kaka kan i stort sett alla äpplen oavsett mognadsgrad användas. Det går helt enkelt åt mer socker för omogna sura äpplen. Till osockrat äppelmos, torkade äpplen, julmust och glass är det en fördel om äpplena är mogna och söta. Vid torkning får de dock inte vara det minsta övermogna eftersom de då blir bruna och torkar långsamt, vilket ger dålig kvalitet (risk för mögel och annat otrevligt). Detta är sannolikt anledningen till att många påstår att sommarfrukt inte passar för torkning: det är viktigt att bara använda de äpplen som är lagom mogna, vilket är mer ansträngande med sommarfrukt. Den lagom mogna sommarfrukten ger lika bra torkningsresultat som senare sorter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.