Sover Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sover, varianter, uttal och böjningar av sover

Sover synonym, annat ord för sover, vad betyder sover, förklaring, uttal och böjningar av sover.

Synonym till sover

Hur används ordet sover

  1. Följ med Kalmar slotts alldeles egna prinsessa runt på slottet. Lär dig hur man bugar för drottningen, hur prinsessor sover och vad kungafamiljen äter. Passar för barn ca 3-8 år. (källa)
  2. I Sverige finns det barn som lever i tillfälliga boenden som jourhem eller inte känner sig trygga i sina vanliga hem. En del av dessa barn söker sig till gatan. I Stockholms city finns det över trehundra barn som bor i tillfälliga jourbostäder. Vissa barn har sitt "andra hem" på gatan och sover ofta där. (källa)
  3. I de kallare områdena sover grävlingen under vintern i perioder som sträcker sig frånågra dagar till flera månader, beroende på väder och temperatur. Under denna period sänks inte kroppstemperaturen i så stor utsträckning men metabolismen sänks och den lever på en uppbyggd fettreserv. Denna form av vintersömn betecknas oftast inte som hibernering och ibland kan de vintertid bege sig ut för att leta föda, vilket oftast sker vid plusgrader. Det förekommer att grävlingar delar mat eller gryt med rävar men vanligtvis håller de ett visst avstånd till varandra. (källa)
  4. Havsmusen växer långsamt och kan bli minst 40 år gammal. På ryggen finns en rörlig, hullingförsedd gifttagg. Uppgifter finns att giftet är så starkt att det i några fall ska ha dödat fiskare, som råkat sticka sig på gifttaggen. Havsmusen är ett nattaktivt djur som sover på dagen. Om man dagtid närmar sig den försiktigt kan man lyfta en havsmus med händerna, innan den simmar iväg. Den är en stimfisk och stimmen är ofta köns- och storleksuppdelade. (källa)
  5. Hjärtsvikt, ofta använt för att benämna kronisk hjärtsvikt (engelska: congestive heart failure), innebär att hjärtat inte kan pumpa tillräckligt för att upprätthålla blodflödet och för att möta kroppens behov. Symtom på hjärtsvikt är vanligen andfåddhet, kraftig trötthet, och bensvullnad. Andfåddheten förvärras oftast av fysisk aktivitet, då man ligger ner, och på natten då man sover. Detta begränsar ofta hur mycket fysisk ansträngning som är möjlig, även vid välbehandlad hjärtsvikt. (källa)
  6. Huvudvärk kan ha många orsaker. Tillfällig huvudvärk kan bland annat utlösas av spänningar, till exempel för att man gnisslar tänder eller biter ihop käkarna när man sover. Den kan också orsakas av synfel, förkylning, hormonsvängningar, sömnbrist, alkohol, rökning samt av för mycket kaffe, te eller läkemedel som innehåller koffein. I sällsynta fall kan det vara tecken på hjärnblödning och tumörer i huvudet. (källa)
  7. Höskullen har ett rykte om sig som en plats där luffare sover över om nätterna, såväl i dikt som i verkligheten. (källa)
  8. Hon sa "åh han sover, jag ska inte väcka honom". (källa)
  9. Jordekorrar bygger större gångsystem med gömda ingångar. Tunneln där djuret sover är hos den sibiriska jordekorren mycket ren och andra tunnlar tjänstgör som avfallslager. Jordekorrar har förmåga att klättra i träd men stannar oftast på marken. De är aktiva på dagen. Individer i nordliga regioner samlar förråd och går i vinterdvala. Under milda vintrar vaknar de oftare och tillståndet liknar mer torpor. För några arter registrerades bon av växtdelar som placerades i träd. (källa)
  10. Dougal är den yngste prästen. Hur han har blivit präst är ett mysterium och ibland framstår han nästan som ett barn. Han får exempelvis inte se på barnförbjudna filmer då han tidigare när han råkat se en läskig film var tvungen att sova i Teds säng (även om han sover i samma sovrum som Ted). Dougal har en livlig fantasi som ibland hjälper och ibland stjälper trion. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.