Sovra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sovra, varianter, uttal och böjningar av sovra

Sovra synonym, annat ord för sovra, vad betyder sovra, förklaring, uttal och böjningar av sovra.

Synonym till sovra

Vad betyder och hur uttalas sovra

Sovra uttalas sovra [så´-] och är ett verb -de.

Sovra betyder:

Ordformer av sovra

Aktiv

sovra
infinitiv
sovrar
presens
sovrade
preteritum
sovrat
supinum
sovrande
presens particip
sovra
imperativ

Passiv

sovras
infinitiv
sovras
presens
sovrades
preteritum
sovrats
supinum

Perfekt particip

sovrad en
~ + subst.
sovrat ett
~ + subst.
sovrade den/det/de
~ + subst.

Sovra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Sovra på Engelska

  • sift, sort out - the jury sifted through the entries

Hur används ordet sovra

  1. Exempelvis har man konstaterat, att ordens vandring från en ort till en annan, även i fråga om mycket vanliga begrepp, spelat en vida större roll, än man förut antagit, så att det autoktona språkelementet på en ort är vida mindre, än man skulle kunna tro. Detta nödvändiggjorde en omläggning i metoden för dialektmonografier, sådana de förut hade varit vanliga, i så måtto, att det använda materialet måste sovras med vida större kritik, än dittills varit fallet, och ses i förhållande till ett större områdes talformer. Rörande orsakerna till vissa ords död och ersättande med andra ledde språkgeografin till mycket betydelsefulla resultat. Särskilt har homonymin samt en till följd av ljudförändringarna alltför stark reduktion framstått såsom destruktiva för ordens existens. Språkgeografin kastar vidare klarhet över vissa centrala måls – särskilt riksspråkets – utbredning på de lokala målens bekostnad och skänker möjlighet att med noggrannhet visa gången av denna spridning. (källa)
  2. Luka Sovra är en vik i Kroatien. Den ligger i den sydöstra delen av landet, 400 km söder om huvudstaden Zagreb. (källa)
  3. När vi koncentrerar vår uppmärksamhet kan det ibland vara nödvändigt att sovra bort distraherande information för att kunna fokusera på annan. Detta är möjligt tack vare retikulära formationens kontroll över vilken sensorisk information som får tillträde till storhjärnan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.