spelövertagens

Spelövertag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet spelövertag

1. I andra halvlek fortsatte Arsenal att ha ett visst spelövertag men de hade väldigt svårt att skapa några riktiga målchanser utan fick nöja sig med ett par skott på distans. Leeds fortsatte med att inrikta sig på täcka bakåt och försvara sin ledning, Leeds behövde sällan ingripa men fick göra en kvalificerad räddning på ett skott från Radford mot slutet av matchen, chanserna blev färre och färre ju längre matchen led och Leeds kunde ganska enkelt hålla undan och vinna matchen med 1-0. (källa)
  2. Returmatchen spelades i Leeds den 6 september 1967 och Leeds mönstrade ännu en gång en relativt defensiv uppställning, men trots det sätter de press på Dinamo från första minuten. Laget saknade dock kreativitet och anfallsspelet blev stereotypt med mycket långbollar in mot straffområdet. Leeds pressade på men lyckades aldrig bryta igenom Dinamos försvar trots ett kompakt spelövertag och matchen slutade mållös. Därmed vann Dinamo finalen med 2-0 sammanlagt. (källa)
  3. Arsenalfansen sjunger flera låtar med melodier som är typiska på engelska fotbollsläktare till exempel Good old Arsenal, melodi Rule Brittania och One-nil to the Arsenal på Village People melodin Go West. På Arsenals förra hemmaarena Highbury kallades norra och södra kortsidans ståplatsläktare för North Bank respektive Clock End. Traditionellt sjöng läktarsektionerna "We're the North Bank/Clock End Highbury" mot varandra. År 2006 fick Arsenal FC en ny arena Emirates Stadium och 2010 bytte kortsidorna namn till North Bank och Clock End efter önskemål från supportrarna. Arsenal FC blev under 1970-talet framgångsrika med en defensiv men inte publikvänlig fotboll och motståndarsupportrarna sjöng därför "Boring, Boring Arsenal", ungefär "Trista, tråkiga Arsenal". I början av 2000-talet fick Arsenal nya framgångar med en anfallsgladare fotboll. Arsenalsupportrarna tog därför upp motståndarnas sång själva och började ironiskt höras sjunga "Boring, Boring Arsenal" när laget har kraftigt spelövertag. (källa)
  4. Derbysegern mot Hammarby följdes upp med en 0–0-match hemma mot Västra Frölunda och därefter en match borta mot Öster. AIK lyckades i matchen mot Öster göra två mål för andra gången dittills på säsongen, och båda målen i samma halvlek. Detta efter två snabba mål inom loppet av två minuter runt den 40:e matchminuten. Matchen slutade till slut 2–1 till AIK. Matchen efter det spelades mot de som AIK till slut gjorde upp guldet med – Helsingborgs IF. Den första halvleken slutade mållöst och den andra slutade 1–1. Matchen såg ut som samtliga 1–1-matcher som AIK har spelat denna säsong: AIK hade ett stort spelövertag, men motståndarna kvitterar på en av få målchanser. Noterbart är att detta var Olof Mellbergs sista match innan han åkte till Spanien för att bli proffs. Nästa match spelades hemma mot det tidiga 1990-talets giganter IFK Göteborg och AIK vann med 1–0 efter mål i den 55:e matchminuten av Thomas Lagerlöf. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.