Spiritism Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spiritism, varianter, uttal och böjningar av spiritism

Spiritism synonym, annat ord för spiritism, vad betyder spiritism, förklaring, uttal och böjningar av spiritism.

Vad betyder och hur uttalas spiritism

Spiritism uttalas spir|it|ism [-is´m] och är ett substantiv -en.

Spiritism betyder:

Ordformer av spiritism

Singular

spiritism
obestämd grundform
spiritisms
obestämd genitiv
spiritismen
bestämd grundform
spiritismens
bestämd genitiv

Spiritism är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Spiritism på Engelska

  • spiritualism

Hur används ordet spiritism

  1. Klärvoajans eller clairvoyance (franska, egentligen 'klarseende, klarsynthet', av clair, 'klar, tydlig', och voir, 'se') eller synskhet är inom bland annat spiritism den påstådda förmågan att under ett särskilt själstillstånd skåda ting som är dolda för sinnena, exempelvis att se vad som tilldrar sig på avlägsna platser dit synen inte når (jämför telepati), eller att läsa med förbundna ögon. Den som påstås äga denna förmåga kallas klärvoajant eller clairvoyant. (källa)
  2. Även Emanuel Swedenborg kan betraktas som nekromantiker. För modernare försök att kommunicera med de döda brukar i stället begreppet spiritism användas. (källa)
  3. Spiritism är övertygelsen att människan kan få kontakt med avlidnas andar. Denna tankevärld är numera mest utbredd i Karibien. På Kuba och Jamaica är över 10 procent av befolkningen aktiva i lokala varianter av denna tro enligt World Christian Database (2005). Därefter följer närliggande länder som Brasilien, Surinam, Haiti, Dominikanska republiken, Bahamas, Nicaragua, Trinidad och Tobago och Guyana. Bland välfärdsländerna toppar Island med 1.370 troende, eller 0,5 procent av befolkningen. Modern asatro räknas inte hit, utan den handlar mest om en respekt för att älvor, andar och andra väsen kan bo i en sten eller en kulle, eller under marken. Sverige har främst bidragit genom Emanuel Swedenborg (1688-1772) och hans teorier. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.