Sport Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sport, varianter, uttal och böjningar av sport

Sport synonym, annat ord för sport, vad betyder sport, förklaring, uttal och böjningar av sport.

Synonym till sport

Hittade 2 varianter av ordet sport:

Vad betyder och hur uttalas sport

Sport uttalas sport och är ett substantiv -en -er – Sms-fog: sport- (utom i sportsman)..

Ordformer av sport

Singular

sport
obestämd grundform
sports
obestämd genitiv
sporten
bestämd grundform
sportens
bestämd genitiv

Plural

sporter
obestämd grundform
sporters
obestämd genitiv
sporterna
bestämd grundform
sporternas
bestämd genitiv

Sport1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas sport

Sport uttalas sport se under spörja.

Ordformer av sport

sport se under spörja

Andra språk

Sport på Engelska

 • sport - quiz, skiing

Hur används ordet sport

 1. Galopp utövas i Sverige på Jägersro, Bro Park, Göteborg Galopp, Strömsholm och Blommeröd. Det engelska fullblodet är den absolut främsta galopphästen och löpning med fullblod kallas ofta "Kungarnas sport". För mindre hästar anordnas tävlingar i ponnygalopp. (wikipedia.org)
 2. Idrottsgren – en enskild disciplin inom idrott och sport (wikipedia.org)
 3. En grundserie eller reguljär säsong är inom sport en term som oftast används inom lagsport. Det är en serieform. En grundserie kan vara enhetlig, eller indelad i olika grupper och divisioner. Ofta består ett lands högsta division av en enda serie. (wikipedia.org)
 4. Grupp (sport) – en term som används främst inom olika serieformer i lagsport (wikipedia.org)
 5. En grupp är inom sport en term som används främst inom olika serieformer i lagsport. (wikipedia.org)
 6. Gymnastik är en sport som bygger på olika akrobatiska övningar och kräver en kombination av extrem styrka, flexibilitet och god kroppsuppfattning. Dagens gymnastik bygger på de gamla grekernas gymnos, där de tränade upp sina kroppar, till exempel genom saltomortaler på hästrygg och diverse akrobatiska övningar. De tränade i vad som kallades för gymnasium. Det finns tre olika inriktningar i sporten. Truppgymnastik är en gymnastiksport där man tävlar i trupp. Sen har vi artistisk gymnastik där man tävlar individuellt. Rytmisk gymnastik där man gör en dans eller ett program med hjälp av något redskap. T .ex. boll, käglor och rockring. Sporterna utförs av både män och kvinnor samt barn. (wikipedia.org)
 7. I den svenska skolan används gymnastiksalar för skolidrott inom ämnet idrott och hälsa. Gymnastiksalen kan även kallas sporthall eller idrottshall om den dessutom används till sport- eller idrottsaktiviteter utöver skolundervisningen. (wikipedia.org)
 8. Ordet kan även användas inom exempelvis sport, om en klubb som tränat fram många framgångsrika utövare, och inom politiken har ungdomsförbund och studentförbund ibland kallats plantskolor för politiker. Det latinska ordet seminarius med samma betydelse har givit upphov till ordet seminarium. (wikipedia.org)
 9. Begreppet parasport eller paraidrott, tidigare handikappidrott eller ibland funktionshinderidrott, är samlingsnamnet för sport och idrott för personer med funktionsnedsättning. De tävlande delas inte bara in efter kön utan även funktionsnedsättning och grad av funktionsnedsättning i olika klasser, ungefär som viktklasser i brottning. I sportskytte kan till exempel personer som sitter i rullstol tävla utanför parasporten. (wikipedia.org)
 10. Hare (sport) – en anlitad farthållare i löpgrenar (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.