Spritsa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder spritsa, varianter, uttal och böjningar av spritsa

Spritsa synonym, annat ord för spritsa, vad betyder spritsa, förklaring, uttal och böjningar av spritsa.

Vad betyder och hur uttalas spritsa

Spritsa uttalas spritsa och är ett verb -de.

Spritsa betyder:

Ordformer av spritsa

Aktiv

spritsa
infinitiv
spritsar
presens
spritsade
preteritum
spritsat
supinum
spritsande
presens particip
spritsa
imperativ

Passiv

spritsas
infinitiv
spritsas
presens
spritsades
preteritum
spritsats
supinum

Perfekt particip

spritsad en
~ + subst.
spritsat ett
~ + subst.
spritsade den/det/de
~ + subst.

Spritsa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet spritsa

  1. Gräddspritsen lämpar sig för mjuka varor som grädde och smörkräm. Den består av en mjuk påse eller strut i vars ena ände det finns ett hål där man kan fästa ett utbytbart munstycke, en så kallad tyll. Andra änden av påsen är öppen. Påsen fylls med det som skall spritsas och hålls sedan ihop med handen. Man pressar ut det som skall spritsas genom att trycka ihop påsen med ena handen medan man håller munstycket med den andra. (källa)
  2. Äldsta kända belägg för ordet "smörgåstårta" är från Söderhamns Tidning 6 oktober 1934 (en rund tårta med både mörkt och ljust bröd i flera lager, fylld med smörlager och garnerad med rädisor, gurka och persilja), medan första annonsering om ett lämpligt bröd till en smörgåstårta görs av Stockholmsbagaren i Dagens Nyheter 30 maj 1945. Från 1945 finns brödannonser med recept på en rund eller fyrkantig smörgåstårta med både ljust och mörkt bröd. Fyllningen är ansjovis- eller laxkräm, men annonsen lämnar också förslag på leverpastejfyllning eller ostkräm. Tårtan garneras sedan med spritsad laxkräm, äggskivor och dillkvistar och förklarar att den vid serveringen ska skäras upp "som en tårta". (källa)
  3. Kristyr består av florsocker, äggvita eller äggvitepulver och några droppar ättika och är då vit till färgen. Genom att tillsätta några droppar hushållsfärg kan den fås i flera olika färger. Kristyr är lagom mjuk för att kunna spritsas i olika former och samtidigt tillräckligt hård för att inte flyta ut. Den används till garnering av bakverk, exempelvis pepparkakor och spettekaka, men även till helstekt grishuvud. (källa)
  4. Först skiljs äggvitorna från gulorna och det är viktigt att inte minsta spår av äggula förorenar äggvitorna, som sedan vispas till hårt skum tillsammans med sockret. Ett stänk ättiksyra, citronsaft eller salt kan ingå i receptet. Smeten klickas eller spritsas med spritspåse ut på rena plåtar och gräddas på låg värme (80-90°C) under lång tid. Marängerna ska vara vita och torra när de är färdiggräddade. Smeten kan också gräddas i form av bottnar för att kunna användas i tårtor. Maräng kan smaksättas med till exempel choklad. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.