Språktest Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder språktest, varianter, uttal och böjningar av språktest

Språktest synonym, annat ord för språktest, vad betyder språktest, förklaring, uttal och böjningar av språktest.

Vad betyder och hur uttalas språktest

Språktest uttalas språk|test och är ett substantiv -et el. -en; pl. -er el. språktest.

Ordformer av språktest

Singular

språktest
obestämd grundform
språktests
obestämd genitiv
språktestet
bestämd grundform
språktestets
bestämd genitiv

Plural

språktester
obestämd grundform
språktesters
obestämd genitiv
språktesterna
bestämd grundform
språktesternas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

språktest
obestämd grundform
språktests
obestämd genitiv
språktesten
bestämd grundform
språktestens
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer plural

språktest
obestämd grundform
språktests
obestämd genitiv
språktesten
bestämd grundform
språktestens
bestämd genitiv

Språktest är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet språktest

  1. Folkpartiet krävde i sin valkampanj att personer som ville bli svenska medborgare skulle gå igenom ett språktest. När partiet tog upp detta i valkampanjen i början av augusti fick partiet kritik för att det därigenom "fiskade i grumligt vatten". Folkpartiledaren Lars Leijonborg besvarade kritiken med att den som är rasist och röstar på Folkpartiet måste vara "dum i huvudet". Folkpartiet hade ett dåligt utgångsläge, 4,9 procent i SIFO i juli, men kunde i valet nästan tredubbla stödet i valmanskåren. (källa)
  2. Swedex är ett fristående språktest som kan tas oavsett hur man har lärt sig svenska. Praktiska språkfärdigheter i fem olika områden testas: läsförståelse, grammatik, hörförståelse, skriftlig och muntlig språkfärdighet. (källa)
  3. Valrörelsen dominerades av arbetsmarknadsfrågor. Här var särskilt de borgerliga partierna pådrivande, samtidigt som Vänsterpartiet ville ha 200 000 nya jobb i offentlig sektor. Under våren debatterades Centerpartiets kontroversiella förslag om ungdomsavtal. En uppmärksammad fråga under sommaren var ett folkpartistiskt förslag om kulturkanon och språktester för nya invandrare, förslag som dock inte fanns med i Alliansens valmanifest eller mottogs positivt av de övriga allianspartierna. Kristdemokraterna lyckades föra upp sina viktigaste frågor, familjepolitiken och fastighetsskatten, på dagordningen. En fråga som präglade valrörelsens sista veckor var också den så kallade regeringsfrågan. Medan Allians för Sverige var eniga om att de önskade styra tillsammans var det oklart hur en eventuell vänsterregering skulle se ut och vilka partier den skulle bestå av. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.