Stas Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stas, varianter, uttal och böjningar av stas

Stas synonym, annat ord för stas, vad betyder stas, förklaring, uttal och böjningar av stas.

Vad betyder och hur uttalas stas

Stas uttalas stas och är ett substantiv -en -er.

Stas betyder:

Ordformer av stas

Singular

stas
obestämd grundform
stas
obestämd genitiv
stasen
bestämd grundform
stasens
bestämd genitiv

Plural

staser
obestämd grundform
stasers
obestämd genitiv
staserna
bestämd grundform
stasernas
bestämd genitiv

Stas är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stas

  1. Tidigare i december rapporterade Aftonbladet om ett kommande rökförbud på flera allmänna platser. Bland annat kan rökning komma att förbjudas på uteserveringar. Socialutskottet har backat förslaget som ska röstas om i riksdagen den 12 december. Om lagen går igenom kommer det nya förbudet börja gälla 1 juli 2019. (källa)
  2. I höstas vann Michael Schumachers son EM i formel 3, det gav honom tillräckligt många poäng för att få den superlicens som krävs i Formel 1. För en månad sedan meddelade Ferrari att han är en del av deras förarakademi och han förbereder sig nu för sin första säsong i Formel 2. (källa)
  3. Den oberoende forskningstidskriften Nature publicerade en forskningsstudie i höstas, som visar att ekologiskt jordbruk medför 50 – 70 procent mer av utsläpp än konventionellt jordbruk. Från Miljöpartister hörs ett upprört tjut. Miljörörelsen närstående forskare som Johan Rockström undviker helt enkelt frågan när de skriver om hållbara livsmedel. (källa)
  4. Jag är självkritisk över det sätt som jag uttryckte mig i höstas, säger Birgitte Bonnesen. (källa)
  5. Jens Liljestrand är biträdande kulturchef på Expressen och släppte i höstas boken "Mannen i skogen", en biografi över Vilhelm Moberg. Han nominerades till Augustpriset i kategorin årets fackbok. (källa)
  6. Och när #metoo-kampanjen tog fart i höstas krokade den i en redan befintlig debatt i Chile om kvinnors plats i kulturlivet och samhället. Vår Latinamerikakorrespondent reste till Santiago och träffade två författare och en förlagsredaktör för att prata om den chilenska feminismen. (källa)
  7. Damallsvenskan har fått ett ansiktslyft i årets magasin med betydligt fler sidor, bland annat med kommentarer till samtliga spelare och givetvis våra getingbetyg. Damfotbollen är hetare än på länge efter den rafflande guldstriden i allsvenskan i höstas – och tack vare svenska landslaget som sätter piff på VM-festen i Frankrike i juni och juli. (källa)
  8. Den största visuella nyheten exteriört är annars aktern med oled-bakljusen som sträcker sig längs med hela bakpartiet. Initialt, när vi såg bilen för första gången i höstas, tyckte vi att den hade vissa likheter med senaste versionen av Saab 9–5. Bakljusen kräver kanske en viss tillvänjning, men de svepande ljusflödena är riktigt läckra att beskåda, och så här lite senare känns designen helrätt. (källa)
  9. Genitivattribut är ett genitivuttryck, som fungerar som attribut, alltså bestämning till ett substantiviskt ord. Attributet kan bestå av endast ett ord i genitiv eller av ett syntagm med genitivmarkören vanligen fäst vid huvudordet. Exempel: pappas bil, den fete mannens bil. Possessivpronomen i attributiv ställning kan betraktas som genitivattribut bara om en genitivändelse kan identifieras, till exempel hans bil (men inte min bil). Om genitivattributet inom sig rymmer ett prepositionsattribut kan genitivmorfemet fästas vid huvudordet eller vid hela frasen (Kungens av Danmark bröstkarameller eller Kungen av Danmarks bröstkarameller). Det senare anses idag som korrekt i till exempel svenska. (källa)
  10. Gravrätten regleras i lag. I Lagen om gravrätt 1963, som upphört, definierades gravrätten i Sverige som att en viss plats upplåts till jordande åt en avliden persons stoft eller aska. Gravrätten hör till den offentliga rätten, men har liknats vid nyttjanderätten från civilrätten. Denna betydelse bibehölls när gällande lag om gravrätt skrevs. Till gravrätten hörde innan 1963 års lag rätten att jordfästas i vigd jord, det vill säga på en kyrkogård, men detta ansågs inte vara en offentligrättslig fråga, utan i verkligheten blev gravrätten ett avtal mellan kyrkan och anhöriga till de gravsatta, ofta enligt önskemål som den döda meddelat före frånfället. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.