Statslös synonym, annat ord för statslös, vad betyder statslös, förklaring, uttal och böjningar av statslös.

Vad betyder och hur uttalas statslös

Statslös uttalas stats|lös och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av statslös

Böjning (i positiv) statslös en ~ + subst. statslöst ett ~ + subst. statslösa den/det/de ~ + subst. statslöse den ~ + mask. subst.

Statslös är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet statslös

  1. sedan fyra år i fråga om den som är statslös eller att bedöma som flykting enligt 4 kap. 1 § utlänningslagen (2005:716) (wikipedia.org)
  2. Statslös är den som inte har medborgarskap i något land. Statslös kan den bli som befinner sig utomlands när hemstaten kollapsar, men även den som av ett eller annat skäl inte uppfyller kraven på medborgarskap i det land där personen föds, eller att personen fråntagits sitt medborgarskap. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Statslös Synonymer Betyder Uttal