stolpträffarnas

Stolpträff är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stolpträff

1. I den sista Playoff-matchen lottades MFF mot FC Salzburg från Österrike som betraktade MFF som en drömlottning, medan man i Malmö ansåg att man hade fått den allra svåraste motståndaren bland de lag som man hade kunnat lottas mot. I det första mötet på bortaplan sattes MFF under hård press från det långt kapitalstarkare och Red Bull-ägda Österrikiska laget, som snart tog ledningen med 2–0, med bud på mer i form av såväl ribb- som stolpträffar. Men i slutminuten uppstod ett missförstånd mellan Salzburgs målvakt Gulacsi och mittbacken Ramalho som gick på samma boll och slog ihop, varpå Emil Forsberg enkelt kunde rulla in ett mycket viktigt reduceringsmål. Inför returmatchen på Nya Malmö Stadion hade rutinerade vänsterbacken Ricardinho skadat sig och ersattes av den unge Pa Konate. Åge Hareide ändrade också lagets taktiska disposition genom att flytta ner Markus Halsti som en tredje mittback. Taktiken fungerade, och redan i den 11:e minuten slog Markus Rosenberg in 1–0 på straff efter att Magnus Eriksson blivit fälld. Redan ett par minuter senare kunde Magnus Eriksson själv sätta 2–0 med ett lobbskott på volley från omkring 22 meters avstånd. Salzburg försökte sedan pressa fram ett mål som kunde leda till förlängning av matchen men med bara några minuter kvar av matchen gjorde Markus Rosenberg 3–0 efter förarbete av Simon Kroon. När slutsignalen gick stod det därmed klart att Malmö FF var klara för Champions League som första svenska herrlag på 14 år. (källa)
  2. Paraguays herrlandslag rankas på 24:e plats i världen. Paraguays herrlandslag har kvalat in till VM 8 gånger. 1930, 1950, 1958, 1986, 1998, 2002, 2006, 2010. I VM 2010 slog man sitt rekord och gick förbi kvartsfinalen. Detta efter seger mot Japan efter straffar. Paraguay kom etta i sin grupp med målskillnaden 3-1. I åttondelsfinalen vann man mot Japan, men man förlorade kvartsfinalen mot Spanien efter att David Villa gjort mål efter en stolpträff av Pedro i den 83:e minuten. Paraguays herrlandslag har vunnit Copa América två gånger. 1953 och 1979. (källa)
  3. Den andra Ungernmatchen utspelades 7 november på Üllői úti stadion (Ferencváros hemmaplan) i Budapest. Blågult, som tagit sig till tävlingsarenan via en enligt uppgift omskakande tågresa, var nederlagstippade mot vice världsmästarna från 1938. Matchresultatet blev dock mycket oväntade 2–7, efter 2–2 i paus och fem svenska mål under andra halvlek. Målskörden avspeglade på inget vis spelet ute på planen, där ungrarna hade en närmast konstant press mot det svenska målet och gjorde allt utom mål. Svenska tidningsreferat berättade om 10–1 i hörnor till Ungern, liksom två ungerska stolpträffar och ett skott i ribban samt en mängd kvalificerade räddningar av målvakten Gurra Sjöberg. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.