Storbandsjazz Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder storbandsjazz, varianter, uttal och böjningar av storbandsjazz

Storbandsjazz synonym, annat ord för storbandsjazz, vad betyder storbandsjazz, förklaring, uttal och böjningar av storbandsjazz.

Vad betyder och hur uttalas storbandsjazz

Storbandsjazz uttalas stor|bands|jazz och är ett substantiv.

Ordformer av storbandsjazz

Singular

storbandsjazz
obestämd grundform
storbandsjazz
obestämd genitiv
storbandsjazzen
bestämd grundform
storbandsjazzens
bestämd genitiv

Storbandsjazz är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet storbandsjazz

  1. Tupplurarna spelar framförallt storbandsjazz. Periodvis har orkestern även haft en balett, Panelhönorna. Orkesterns officiella klädsel utgörs av bruna manchesterkavajer med gula detaljer. (källa)
  2. Den 11 november 1976 stod Mölndals nya centrum klart – döpt till Mölndals Bro. Under invigningen ordnades flera arrangemang med underhållare som Thore Skogman, Stefan Ljungqvist, Mölndals revysällskap, Musikskolans kammarkör, spelmanslag och Mölndals musikkår. På kvällen blev det allmän dans till storbandsjazz, och dagen därpå spelade Jitex damlag fotboll med "kommungubbarna". (källa)
  3. Namnet är en ordvits på "snösvängen", ett slangord för Snöröjningsbranschen, och "svänget" som kommer från musiken. Orkestern har därför till viss del väg- och snöröjningstema. Sättningen är en blåsorkester med tillhörande kompsektion, och repertoaren består till stor del av storbandsjazz, rock och tysk schlager. Orkesterns klädsel är orange jacka med grön underdel, och som logga har man en varningstriangel med noter i. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.