storförlusternas

Storförlust är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet storförlust

1. Säsongen 2010/11 blev Arsenal fyra i ligan. Barcelona slog återigen ut Arsenal från Champions League, trots den dittills första hemmavinsten mot Barcelona (2–1). Arsenal gick även till final i Ligacupen men förlorade där mot Birmingham. Jack Wilshere blev utsedd till årets unga spelare i Premier League. Säsongen 2011/2012 startade i turbulens och tre tongivande spelare lämnade klubben: Francesc Fabregas, Samir Nasri och Gaël Clichy. Wenger gick ifrån sin filosofi om att värva talanger och förstärkte istället med fyra etablerade spelare – André Santos, Per Mertesacker, Mikel Arteta och Gervinho. På grund av de stora förändringarna i laguppställningen öppnade Arsenal säsongen med bland annat storförlusten 2–8 mot Manchester United, och efter tre omgångar hade Arsenal 1 poäng och 2–10 i målskillnad. Under säsongens gång kunde dock laget lyfta sig och slutade till sist trea i ligan. Champions League slutade redan i åttondelsfinalen mot Milan. Robin van Persie vann med sina 30 mål Premier Leagues skytteliga. På grund av skador i truppen gjorde Thierry Henry en tvåmånads-comeback i klubben när han kom på lån från New York Red Bulls. (källa)
  2. I en kvartsfinal den 20 februari vann Vitryssland över Sverige med 4-3, och slog därmed ut Sverige ur turneringen. Vitryssland gjorde segermålet strax före slutsignalen. Resultatet väckte stor uppmärksamhet i svenska medier, betecknades som ett "fiasko" och ledde till att ishockeylandslaget fick omfattande negativ publicitet. Särskilt målvakten Tommy Salo fick skulden som släppte in den avgörande 4-3-pucken med drygt 2 minuter kvar efter att ett skott från mittzonen som Salo försökt stoppa med plockhandsken studsat över honom och in i mål. Det vitryska laget blev i motsvarande grad hjältar i hemlandet, trots storförluster i semifinal och tredjeprismatchen. (källa)
  3. 27 februari – ABB redovisar en storförlust på 6,7 miljarder SEK för helåret 2002. 40 000 jobb skall bort, 1 000 av dem i Sverige. Aktiekursen sjunker med 13 %. (källa)
  4. Man spelade först borta mot erkänt starka Sydkorea och det blev en storförlust med hela 6-0 till Sydkorea. Att Sydkorea vann så stort beror på att Libaneserna var trötta då det var den muslimska fastemånaden Ramadan och spelarna fastade, vilket ledde till spelarna hade brist på energi. I den andra matchen kunde man återhämta sig från nederlaget och man spelade hemma mot Förenade Arabemiraten och tog sin första seger i gruppen med 3-1 efter att ha vänt ett underläge. Målskyttarna var Mohamad Ghaddar, Akram Moghrabi och lagkaptenen Roda Antar. I den tredje matchen mötte man Kuwait hemma. Libanon tog ledningen i den 15:e minuten genom Hassan Maatouk men Kuwait lyckades kvittera i början av andra halvlek. Men det satte inte stopp för Libanon som fick en straff med 4 minuter kvar av ordinarie matchtid. Återigen var det Hassan Maatouk som blev målskytt. Men bara två minuter senare lyckades en libanesisk försvarare olyckligtvis styra in bollen i eget mål. Matchen slutade 2-2. I den fjärde matchen mötte man Kuwait borta och det blev en imponerande 0-1-seger för Libanon efter ett fantastiskt fint anfallsspel, ett anfall där Libanon rullade ut Kuwaitierna genom ett skickligt kortpassningsspel innan Mahmoud el Ali avslutade anfallet med en iskall yttersida. I den femte matchen mötte man Sydkorea. Libanon chockade Sydkorea genom att Ali al Saadi blev matchens första målskytt redan efter 5 minuter. Men Koreanerna skulle komma tillbaka och kvitterade i den 20:e minuten via en straffspark. Men Libanon skulle också få en straffspark och i den 32:a minuten slog Abbas Ali Atwi in 2-1 målet, vilket blev slutresultatet. Libanon tog en historisk seger efter en fullsatt arena med över 50 000 åskådare, trots att man saknade tongivande spelare som den viktiga och rutinerade mittbacken Youssef Mohammad bland annat Libanon gick upp i delad serieledning tillsammans med Sydkorea. (källa)
  5. Efter flera gånger att ha varit snubblande nära och tre gånger missat stora mästerskap sedan man förlorat i playoff, kunde Ukraina 2005 för första gången kvalificera sig för ett stort mästerskap då man blev klara för VM i fotboll i Tyskland 2006. Laget hade gått bra under kvalet och var det första europeiska landslaget att bli klara för VM efter direktkvalificerade värdnationen Tyskland. 2006 spelade Ukraina gruppspel mot Spanien, Saudiarabien och Tunisien. Efter storförlust mot Spanien med 0-4 i premiärmatchen såg det mesta illa ut. Men Ukraina vann med 4-0 mot Saudiarabien och kunde ta sig till åttondelsfinal efter uddamålsseger (1-0) Tunisien. I åttondelsfinalen spelade man 0-0 mot Schweiz men vann matchen efter straffläggning som slutade 3-0 till Ukraina. I kvartsfinalen var man chanslösa mot blivande världsmästarna Italien (0-3). Ukrainska laget var ändå hjältar för sitt land. När värdarna till EM 2012 skulle koras föll lotten på Ukraina och Polen. Man lottades i Grupp D med Sverige, England och Frankrike. I premiärmatchen mot Sverige tog Ukraina 3 poäng med resultatet 2-1. I andra matchen mot Frankrike förlorade man med 2-0. Och i sista matchen mot favoriten England åkte Ukraina ut ur EM 2012 efter förlust 1-0. Ukraina misslyckades att nå fotbolls-VM både 2014 och 2018. Man spelade i EM 2016 efter att ha vunnit över Slovenien i playoff. I EM gick det inget vidare och man hamnade sist utan poäng och utan gjorda mål. Gruppspelet innehöll länderna Tyskland, Nordirland och Polen. (källa)
  6. 1976 spelades Europamästerskapet i Jugoslavien sedan Jugoslavien på nytt tagit sig till fyrnationsslutspelet. I semifinalen mötte man världsmästarna Västtyskland och ledde med 2-0. I en rafflande match lyckades tyskarna vände till 4-2 efter förlängningen. Bronsmatchen mot Nederländerna förlorade man också. I EM 1984 lyckades man inte alls i en svår grupp med Frankrike (blivande europamästare), Belgien (EM-silver 1980) och ett Danmark på uppåtgående. Jugoslavien förlorade alla tre matcher efter förlust mot Belgien (0-2) och storförlust mot Danmark (0-5). I den sista matchen lyckade man äntligen göra mål men förlorade med uddamålet mot hemmalaget Frankrike (2-3). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.