Storkund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder storkund, varianter, uttal och böjningar av storkund

Storkund synonym, annat ord för storkund, vad betyder storkund, förklaring, uttal och böjningar av storkund.

Vad betyder och hur uttalas storkund

Storkund uttalas stor|kund och är ett substantiv.

Ordformer av storkund

Singular

storkund
obestämd grundform
storkunds
obestämd genitiv
storkunden
bestämd grundform
storkundens
bestämd genitiv

Plural

storkunder
obestämd grundform
storkunders
obestämd genitiv
storkunderna
bestämd grundform
storkundernas
bestämd genitiv

Storkund är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet storkund

  1. Efterhand kom Lindholmens varv successivt att växa till ett av landets största och 1872 byggdes det första krigsfartyget här, kanonbåten Blenda. Under lång tid hade varvet Kungliga Svenska Flottan som storkund. Så till exempel sjösattes den 29 mars 1898 pansarbåten Niord, i närvaro av kung Oscar II. Redan under 1880-talet betraktades Lindholmens varv som landets förnämsta skeppsvarv med ett produktionsvärde som var dubbelt så stort som Götaverkens. (källa)
  2. Chassiproduktionen fortsatte vid sidan av Duettproduktionen löpande fram till 1961. PV 445 Duett, som Duetten hette från början, fick ny skepnad efter industrisemestern 1960 i form av P 210 Duett som skilde sig en hel del från föregångaren, med till exempel hel vindruta istället för delad. Duetten kan ses som Volvos första kombi men blev kanske mest populär bland jordbrukare och hantverkare. Många kommer kanske ihåg de många orange Duetter som under många år användes av Televerket. Andra storkunder var postverket (gula vagnar med svarta framskärmar och front) samt försvaret som i vissa fall utrustade vagnarna med flygspanarlucka i taket. Några få vagnar producerades med hel bakdörr. (källa)
  3. Deuter grundades 1898 av Hans Deuter och bland de viktiga kunderna i företagets tidiga historia hörde det bayerska postverket för vilket man tillverkade postsäckar. Kring 1910 började man tillverka ryggsäckar, väskor, tält och andra produkter för armén. Man tillverkade också stora evenemangstält för bl.a. Oktoberfest. Under andra världskriget var Wehrmacht en storkund hos företaget. Deuters produkter har funnits med på flera expeditioner. (källa)
  4. 1862 började Krupp använda sig av den brittiska Bessemerprocessen som första företag på kontinenten. Fried. Krupp hade fått framgång genom de stora satsningar på järnväg som inleddes. Företagets symbol härrör från denna tillverkning. Det som skulle ge de riktigt stora inkomster var satsningen på vapentillverkning. Preussen blev storkund och när Preussen enat de tyska staterna till Tyska riket 1871 blev Krupp leverantör till den nya stormakten som satsade stora resurser på militären. Krupp blev mest kända för sin utveckling av kanoner som förevisades på världsutställningar. En annan viktig del i den militära produktionen var marinens beställningar. 1893 köpte man upp Grusonverken i Magdeburg-Bukau och 1896 Germaniavarvet i Tegel, senare i Kiel-Garten. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.