Storstad synonym, annat ord för storstad, vad betyder storstad, förklaring, uttal och böjningar av storstad.

Synonymer till storstad

Vad betyder och hur uttalas storstad

Storstad uttalas stor|stad och är ett substantiv, böjs som ¹stad.

Ordformer av storstad

Singular

storstad
obestämd grundform
storstads
obestämd genitiv
storstaden
bestämd grundform
storstadens
bestämd genitiv

Plural

storstäder
obestämd grundform
storstäders
obestämd genitiv
storstäderna
bestämd grundform
storstädernas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

storstan
bestämd grundform
storstans
bestämd genitiv

Storstad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet storstad

  1. Huvudstäder väljs ibland ut för att förhindra överbefolkning i en existerande storstad. Brasília byggdes till exempel i Brasiliens inland för att den gamla huvudstaden, Rio de Janeiro, började bli för stor. Folk satt i ineffektiva bilköer. Sydkorea utannonserade 2004 att dess huvudstad skulle flyttas från Seoul till Gongju, även om ordet Seoul på koreanska betyder just huvudstad. (wikipedia.org)
  2. Metropol – en kommun alternativt centralort (sammanhängande tätort) med stor folkmängd, se storstad (wikipedia.org)
  3. De första markrobotarna utvecklades i Tyskland och sattes in mot Storbritannien under andra världskriget: V-1 och V-2. Deras navigationssystem var så inexakta att de inte kunde användas mot mindre mål än en storstad. Utvecklingen av dessa vapen hade påbörjats av Wernher von Braun innan kriget i och med grundandet av det tyska rymdflygsällskapet 1937. Byggandet av V-2 raketerna drevs av det faktum att Tyskland inte hade några egna tunga bombplan att skicka mot de brittiska städerna så som de allierade skickade stora flottor bombflyg i strategiska bombräder mot Tyskland. Forskning påbörjades i andra länder under andra världskriget, bland annat i Sverige, där robotar kallades lufttorpeder. (wikipedia.org)
  4. Storstad är en tätort med ett stort antal innevånare, oftast fler än 100 000. Tillsammans med omgivande förorter och kranskommuner bildar storstaden ett storstadsområde. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Storstad Synonymer Betyder Uttal