Stout Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stout, varianter, uttal och böjningar av stout

Stout synonym, annat ord för stout, vad betyder stout, förklaring, uttal och böjningar av stout.

Vad betyder och hur uttalas stout

Stout uttalas stout [stao´t] oböjligt och är ett substantiv.

Stout betyder:

Ordformer av stout

Singular

stout
obestämd grundform
stouts
obestämd genitiv

Stout är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stout

  1. Färgmalt är malt som torkats vid 200 °C. Malten blir nästan svart och har en bränd smak. Färgmalt används framförallt till porter och stout. (källa)
  2. Porter är ett mörkt, överjäst öl. Porter är en stark, svart-brun ölsort, som har en besk, frisk och aromatisk smak. En del av det till porterbryggningen använda maltet rostas starkt, varigenom dess dextrin och maltos karamelliseras, vilket ger smak åt portern. Brygden avtappas långt innan den används, så att en fullständig efterjäsning på buteljerna kan äga rum. Porter innehåller vanligen 5-7 volymprocent alkohol och ungefär lika mycket extrakt (socker). Den starkaste sorten, som vid början av 1900-talet kallades double brown stout var mycket extraktrikare (10-11 procent). (källa)
  3. Stout (uttal: ) är en mörk, nästan svart överjäst öltyp som är vanlig i Storbritannien och på Irland. Kännetecknande är att en förhållandevis stor mängd rostad malt samt rostat omältat korn används i bryggeriprocessen, vilket ger den mörka färgen. Öltypen förknippas ofta med bryggeriet Guinness. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.