Strykarkatt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder strykarkatt, varianter, uttal och böjningar av strykarkatt

Strykarkatt synonym, annat ord för strykarkatt, vad betyder strykarkatt, förklaring, uttal och böjningar av strykarkatt.

Vad betyder och hur uttalas strykarkatt

Strykarkatt uttalas stryk|ar|katt och är ett substantiv.

Ordformer av strykarkatt

Singular

strykarkatt
obestämd grundform
strykarkatts
obestämd genitiv
strykarkatten
bestämd grundform
strykarkattens
bestämd genitiv

Plural

strykarkatter
obestämd grundform
strykarkatters
obestämd genitiv
strykarkatterna
bestämd grundform
strykarkatternas
bestämd genitiv

Strykarkatt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet strykarkatt

  1. Den rika Madame Adelaide Bonfamille, i Paris år 1910, testamenterar allt hon äger till sin katt Duchess och hennes tre ungar Toulouse, Berlioz och Marie, och i andra hand sin betjänt Edgar. Edgar skulle mycket hellre vilja vara förste arvinge, och rövar bort katterna långt ut på landet, där han lämnar dem. Han har dock inte räknat med strykarkatten Thomas O'Malley, som hjälper sina nya kattvänner att hitta hem till Paris igen. Där gör Edgar ett nytt försök, men Thomas rycker ut igen, tillsammans med sina vänner och musen Roqueforte och Edgar skickas på export till Afrika, något han ämnade göra med katterna. Thomas adopteras av Madame, och blir ungarnas nye pappa. (källa)
  2. Berättelsen utspelar sig i New York. Eleanor och Frederick Little (Geena Davis och Hugh Laurie) åker till ett barnhem för att adoptera en lillebror åt sin son George (Jonathan Lipnicki). De adopterar en liten mus som heter Stuart (röst av Michael J. Fox). George blir förstås inte överförtjust i att han har fått en mus som lillebror. Familjen Littles katt Snowbell (röst av Nathan Lane) vill verkligen inte ha en mus som husse. Och det tar inte lång stund innan strykarkatten och skvallerbyttan Monty (röst av Steve Zahn) får reda på Snowbells nya husse. En kväll bestämmer sig Snowbell för att få hjälp av alla New Yorks strykarkatters ledare Smokey (röst av Chazz Palminteri) för att en gång för alla bli av med Stuart. Stuart och George börjar komma bättre överens inför en modellbåttävling i Central Park och när Stuart vinner tävlingen accepterar George honom som sin bror. Men redan samma kväll kommer två möss som påstår sig att vara Stuarts riktiga föräldrar. Betyder det att Stuart måste lämna den familj som han precis har börjat passa in i. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.