Stuv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stuv, varianter, uttal och böjningar av stuv

Stuv synonym, annat ord för stuv, vad betyder stuv, förklaring, uttal och böjningar av stuv.

Vad betyder och hur uttalas stuv

Stuv uttalas stuv och är ett substantiv -en -ar.

Stuv betyder:

Ordformer av stuv

Singular

stuv
obestämd grundform
stuvs
obestämd genitiv
stuven
bestämd grundform
stuvens
bestämd genitiv

Plural

stuvar
obestämd grundform
stuvars
obestämd genitiv
stuvarna
bestämd grundform
stuvarnas
bestämd genitiv

Stuv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Stuv på Engelska

  • remnant of cloth

Hur används ordet stuv

  1. En stuv eller stuvbit är en mindre bit tyg. Stuvar uppkommer när det bara finns lite tyg kvar på den rulle eller packe av tyg som säljs som metervara. Det finns ingen officiell riktlinje för hur kort eller lång en stuvbit ska vara. Ett vanligt mått är emellertid mellan en halv och en och en halv meter. En stuvbit håller vanligen full tygbredd och är inte att förväxla med rester av tyg från tillskärning. Då stuvar inom handeln betraktas som svårsålda till ordinarie pris brukar dessa vanligen säljas till rabatterat pris. Det förutsätts då att kunden köper hela stuvbiten och inte bara en del av den.
  2. Stuvpris är det rabatterade pris som kunden betalar för en stuv. Begreppet stuvpris använd ofta när en säljare försöker övertala en kund att köpa mer än kunden har planerat för att slippa få en allt för liten stuv över: "Jag kan ge dig ett bra stuvpris på den sista halvmetern" eller omvänt när en kund försöker pruta: "Jag tar allt som finns kvar på rullen om jag får det för stuvpriset.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.