Sug Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sug, varianter, uttal och böjningar av sug

Sug synonym, annat ord för sug, vad betyder sug, förklaring, uttal och böjningar av sug.

Synonymer till sug

Hittade 2 varianter av ordet sug:

Vad betyder och hur uttalas sug

Sug uttalas sug och är ett substantiv -en -ar.

Sug betyder:

Ordformer av sug

Singular

sug
obestämd grundform
sugs
obestämd genitiv
sugen
bestämd grundform
sugens
bestämd genitiv

Plural

sugar
obestämd grundform
sugars
obestämd genitiv
sugarna
bestämd grundform
sugarnas
bestämd genitiv

Sug1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas sug

Sug uttalas sug och är ett substantiv -et.

Sug betyder:

Ordformer av sug

Singular

sug
obestämd grundform
sugs
obestämd genitiv
suget
bestämd grundform
sugets
bestämd genitiv

Sug2 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Sug på Engelska

  • strong attraction - the lure of the city
  • suction apparatus - waste vacuum

Hur används ordet sug

  1. Sugen på skräpmat när du är full? – Här är förklaringen. Aftonbladet. 5 januari 2016. (källa)
  2. Sugklocka är en metod av instrumentell förlossning som används för att behandla förlängt utdrivningsskede och minimera kända risker för barn och mor vid vaginal förlossning. I samband med utdrivningsskedet fästs en kopp av metall, plast eller gummi kopplad till en sug på barnets huvud. Ett handtag fäst på koppen möjliggör extra dragkraft som utövas av läkare synkront med moderns värkar. På detta sätt kan kraften i varje värk förstärkas och tiden till förlossning förkortas. Med hjälp av kraftförstärkningen utifrån kan även moderns egna värkar och egen kraftutövning minimeras om det finns medicinskt behov av detta (till exempel hjärtfel, aneurysm och glaukom kan innebära ökad risk för komplikationer vid kraftigt krystande vid förlossning). (källa)
  3. Sedan cyklar började massproduceras mot slutet av 1800-talet, har de använts för att transportera mindre gods. Efter att nästan ha utkonkurrerats av bilen, har cykeln som transportfordon kommit tillbaka av olika skäl. Den främsta anledningen är att cykeln är det i särklass snabbaste fordonet i stadstrafik. Ökande oljepriser gör cykeln till ett allt mer attraktivt budredskap, främst i större städer. Uppkomsten av nya kommunikationsmedel, Internet via bredband i synnerhet, har betytt att många meddelanden som transporterats av cykelbud tagits över av dessa. Cykelbud ser dock positivt på framtiden. Det finns fortfarande en stor marknad av mindre gods och originaldokument som inte kan digitaliseras. Allt snabbare flöden av information har haft effekten att företag efterfrågar snabbare transporter. Dessutom har den ökande uppmärksamheten på klimathotet skapat ett sug efter miljövänliga tjänster. (källa)
  4. Bulimi uppträder i de flesta fall hos flickor och unga kvinnor från 15-25 års ålder. Sjukdomen karakteriseras av hetsätning och ett oemotståndligt sug efter mat samtidigt som personen försöker gå ned i vikt. (källa)
  5. Högerpartiet erbjöd 1942 Handelskammaren en suppleantplats i fastighetsnämnden i Stockholm. Man skulle stärka samarbetet mellan politik och näringsliv, hette det. Fast, på Handelskammaren fanns inget större sug efter platsen. Till slut beordrades Bohman att inställa sig i nämnden. Han var nyanställd och han kunde inte protestera. (källa)
  6. Undertrycket skapar ett sug av luft in till lungorna, vilket medför att alveolerna fylls med luft spontant. Vid en utandning slappnar diafragman och andra muskler av, vilket på grund av lungornas elastiska uppbyggnad gör att lungan dras ihop. Då trycket ökar inne i alveolen kommer luft flöda ut mot munhålan. Den positiva tryckskillnaden mellan alveol och munhåla driver luftflödet vid utandning. Därför kan man också säga att inandningen är en aktiv process, medan utandningen i vila är passiv. Vid forcerad utandning används mm. intercostales interni, m. rectus abdominis, m. obliquus externus abdominis, m. obliquus internus abdominis samt m. transversus abdominis. (källa)
  7. Svindel i form av höjdskräck innebär att man känner rädsla för att trilla ner om man till exempel klättrat på en stege eller står på en balkong. Benen känns svaga, man får ett sug i magen och tankar som "tänk om jag skulle få för mig att hoppa" kan uppstå. Om man kan stå på balkonger och gå i trappor trots att man känner rädsla för att falla ner innebär det att man har sin rädsla under kontroll, detta kallas höjdskräck. Man kan också ha höjdskräck av högre grad, höjdfobi, i sådana fall går man inte nära trappor eller balkonger alls. (källa)
  8. Bland berömda mellanviktsboxare märks bl a Sugar Ray Robinson, Jake "Raging Bull" LaMotta och Bernard Hopkins. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.