Sulfitcellulosa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sulfitcellulosa, varianter, uttal och böjningar av sulfitcellulosa

Sulfitcellulosa synonym, annat ord för sulfitcellulosa, vad betyder sulfitcellulosa, förklaring, uttal och böjningar av sulfitcellulosa.

Vad betyder och hur uttalas sulfitcellulosa

Sulfitcellulosa uttalas sulf|it|cellul|osa och är ett substantiv.

Ordformer av sulfitcellulosa

Singular

sulfitcellulosa
obestämd grundform
sulfitcellulosas
obestämd genitiv
sulfitcellulosan
bestämd grundform
sulfitcellulosans
bestämd genitiv

Sulfitcellulosa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sulfitcellulosa

  1. Beroende på cellulosans kemiska sammansättning och tillverkningsmetod skiljer man mellan viskos-, acetat- och kopparrayon. Viskosrayon tillverkas på så sätt att sulfitcellulosa behandlas med natronlut och därigenom omvandlas till s. k. alkalicellulosa. Denna mals sönder och omsätts med koldisulfid och natronlut, varvid en trögflytande lösning av cellulosaxantat erhålls. Denna viskos pressas sedan genom ett munstycke med fina hål, en s. k. spinndysa, ned i ett svavelsyrehaltigt spinnbad, där cellulosan återbildas (regenereras) i form av långa fibrer. Rayonull framställs genom att man skär sönder dessa fibrer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.