Svinaktig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder svinaktig, varianter, uttal och böjningar av svinaktig

Svinaktig synonym, annat ord för svinaktig, vad betyder svinaktig, förklaring, uttal och böjningar av svinaktig.

Synonym till svinaktig

Vad betyder och hur uttalas svinaktig

Svinaktig uttalas svin|akt|ig och är ett adjektiv -t -a.

Svinaktig betyder:

Ordformer av svinaktig

Böjning (i positiv) svinaktig en ~ + subst. svinaktigt ett ~ + subst. svinaktiga den/det/de ~ + subst. svinaktige den ~ + mask. subst.

Svinaktig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet svinaktig

  1. Svinotta är en äldre benämning på mycket tidig morgon och svinottan har nu betydelsen 'obehagligt tidigt på morgonen'. Bondefamiljen fick förr gå upp tidigt när det skulle slaktas på gården. Möjligen är det från ordets användning i denna betydelse som "svin-" har fått en förstärkande betydelse (svindyr), men den förstärkande betydelsen skulle också kunna härröra från ordet svinaktig i t.ex. svinaktig tur. (källa)
  2. Barts presentation av delarna är baserat på Night Gallery. titeln "The Devil and Homer Simpson" är en referens till en "Inled oss icke i frestelse" där en jordbrukare säljer sin själ för välstånd men försvaras i domstol mot djävulen med en jury som djävulen valt. Scenen i helvetet där Homer får äta alla donuts som finns i världen, och ber om mer, är en parodi på En svinaktig historia. I "Bart Simpson's Dracula", ses Bart flyga utanför Lisas sovrumsfönster. Detta är en parodi på The Lost Boys och Salem's Lot. Familjens plan att döda huvudvampyren är också en hänvisning till både filmen och romanen. Avslöjandet i slutet att Burns inte är huvudvampyren är en hänvisning till slutet av The Lost Boys. Under eftertexterna spelas en version av Simpsons ledmotiv baserat på The Munsters och Familjen Addams. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.