Tandfyllning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tandfyllning, varianter, uttal och böjningar av tandfyllning

Tandfyllning synonym, annat ord för tandfyllning, vad betyder tandfyllning, förklaring, uttal och böjningar av tandfyllning.

Vad betyder och hur uttalas tandfyllning

Tandfyllning uttalas tand|fyll|ning och är ett substantiv.

Ordformer av tandfyllning

Singular

tandfyllning
obestämd grundform
tandfyllnings
obestämd genitiv
tandfyllningen
bestämd grundform
tandfyllningens
bestämd genitiv

Plural

tandfyllningar
obestämd grundform
tandfyllningars
obestämd genitiv
tandfyllningarna
bestämd grundform
tandfyllningarnas
bestämd genitiv

Tandfyllning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tandfyllning på Engelska

  • tooth filling

Hur används ordet tandfyllning

  1. Oral galvanism – en obekräftad teori att tandfyllningar skulle fungera som ett galvaniskt element. (källa)
  2. Dysbarism är ett symptom som kan leda till att gasfyllda håligheter i kroppen imploderar eller exploderar. Dysbarism sker då gaser expanderar, på grund av tryckskillnader, och kroppens håligheter inte hinner släppa ut överskottet. Om kroppen inte hinner få bort gas leder detta oftast till smärtor och blödningar. Ett annat ord för detta är squeeze som till exempel kan kännas som smärtor från mellanörat. Även gasfyllda områden i tandfyllningar kan orsaka smärta och gå sönder. Vid en allt för snabb uppstigning sjunker trycket i kroppen snabbare än vad gaserna kan ta sig ut. Detta kan bland annat leda till lungbristningar. Därvid brister lungvävnaden och gas strömmar in i blodbanan, vilket kan leda till att personen snabbt avlider. (källa)
  3. Termen överkänslighet bör enligt dessa rekommendationer användas för att beskriva objektivt reproducerbara symtom och sjukdomstecken som orsakats av exponering för ett definierat stimulus med en dos som tolereras av friska individer. En konsekvens av denna strikta definition är att vissa begrepp som total drug sensitivity och multiple chemical sensitivity liksom tillstånd med en mängd olika symtom, till exempel dem som tillskrivs amalgam i tandfyllningar, inte uppfyller kriterierna. För denna grupp har föreslagits benämningen känslighet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.