Tandläkarbesök Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tandläkarbesök, varianter, uttal och böjningar av tandläkarbesök

Tandläkarbesök synonym, annat ord för tandläkarbesök, vad betyder tandläkarbesök, förklaring, uttal och böjningar av tandläkarbesök.

Vad betyder och hur uttalas tandläkarbesök

Tandläkarbesök uttalas tand|läk|ar|be|sök och är ett substantiv.

Ordformer av tandläkarbesök

Singular

tandläkarbesök
obestämd grundform
tandläkarbesöks
obestämd genitiv
tandläkarbesöket
bestämd grundform
tandläkarbesökets
bestämd genitiv

Plural

tandläkarbesök
obestämd grundform
tandläkarbesöks
obestämd genitiv
tandläkarbesöken
bestämd grundform
tandläkarbesökens
bestämd genitiv

Tandläkarbesök är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tandläkarbesök på Engelska

  • dentist apointment

Hur används ordet tandläkarbesök

  1. Screeningprogram som har visat sig vara effektiva för att minska dödlighet i exempelvis bröstcancer är mammografi. Ett annat typ av screeningprogram som har givit gott genomslag är tandläkarbesök. Genom regelbundna tandläkarbesök för att i preventivt syfte undersöka tänderna, kan kariesangrepp upptäckas innan hålen i tänderna blivit alltför stora och fortfarande är lätta att laga. Ett vanligt argument mot att använda screening är att det skapar onödig oro hos dem som undersöks. Ett annat är att andelen falska positiva fynd (det vill säga att man hittar tecken på sjukdom som vid utredning visar sig vara fel) är för stor. Samtidigt är argumenten för screening att det är kostnadseffektivt för samhället att behandla sjukdomar tidigt i dess förlopp. Att det minskar lidandet för den drabbade om behandling kan sättas in tidigt och att sannolikheten för att behandlingsresultatet blir gott ökar ju tidigare behandlingen sätts in. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.