Tandläkarstol Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tandläkarstol, varianter, uttal och böjningar av tandläkarstol

Tandläkarstol synonym, annat ord för tandläkarstol, vad betyder tandläkarstol, förklaring, uttal och böjningar av tandläkarstol.

Vad betyder och hur uttalas tandläkarstol

Tandläkarstol uttalas tand|läk|ar|stol och är ett substantiv.

Ordformer av tandläkarstol

Singular

tandläkarstol
obestämd grundform
tandläkarstols
obestämd genitiv
tandläkarstolen
bestämd grundform
tandläkarstolens
bestämd genitiv

Plural

tandläkarstolar
obestämd grundform
tandläkarstolars
obestämd genitiv
tandläkarstolarna
bestämd grundform
tandläkarstolarnas
bestämd genitiv

Tandläkarstol är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tandläkarstol på Engelska

  • dentistchair

Hur används ordet tandläkarstol

  1. Filmen handlar om en nazist som jagar diamanter. En tortyrscen i tandläkarstolen är nästan klassisk i filmhistorien. (källa)
  2. Skentypen beskrevs i den vetenskapliga litteraturen på 1950-talet och har sedan dess använts i konstruktioner med olika form och utsträckning. Den främsta skillnaden mellan dessa bettskenor och de klassiska avslappningsskenorna, dit de bettskenor med kontakt enbart i den främre delen av bettet (s.k. partiell skena) räknas, är att de framställes av en tandläkare direkt invid tandläkarstolen medan de traditionella skenorna måste levereras till ett tandtekniskt laboratorium för att där tillverkas av specialutbildade tandtekniker. (källa)
  3. Idén till skivan fick LeMarc när han hos tandläkaren fick höra en av sina egna låtar på radion. Han låg kvar i tandläkarstolen och kom på hur han kunde arrangera om den. (källa)
  4. Lönngren, som är utexaminerad från Konstindustriella högskolan, är känd för att konstruera okonventionella familjebåtar, med ett maximum av utrymme inom in- och utvändiga glasfiberskal. Han visar föga respekt för traditionella skönhetsideal och mätregler, upphovsman till den knubbiga storsäljaren Guy 22 (i produktion 1976–1990) och dess större 1980-talssyskon Guy 27 och 33. Den slankare Guyline-serien kring 1983–1991 med svängbar köl hade typbeteckningarna 90, 95, 105, 3800 och 822. Han väckte uppmärksamhet 1999 med den radikala One 40-segelbåten. Han har även formgivit bland annat fartyg, bussar, husvagnar och tandläkarstolar samt gjort förslag till flytande hus i stadsmiljö. Han driver sin egen byrå Guy Design Group i S:t Karins. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.