Teaterstycke Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder teaterstycke, varianter, uttal och böjningar av teaterstycke

Teaterstycke synonym, annat ord för teaterstycke, vad betyder teaterstycke, förklaring, uttal och böjningar av teaterstycke.

Synonymer till teaterstycke

Vad betyder och hur uttalas teaterstycke

Teaterstycke uttalas teater|stycke och är ett substantiv.

Ordformer av teaterstycke

Singular

teaterstycke
obestämd grundform
teaterstyckes
obestämd genitiv
teaterstycket
bestämd grundform
teaterstyckets
bestämd genitiv

Plural

teaterstycken
obestämd grundform
teaterstyckens
obestämd genitiv
teaterstyckena
bestämd grundform
teaterstyckenas
bestämd genitiv

Teaterstycke är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet teaterstycke

  1. Renässansens intermezzo kallades också för intermedio och var ett maskspelsliknande teaterstycke med musik, oftast uppförd mellan akterna i en pjäs vid de italienska hovfesterna i samband med till exempel bröllop. Några av de främsta intermedi härstammar från bröllop inom ätten Medici. Genren var en av föregångarna till dagens opera och i slutet av 1500-talet hade intermediet blivit den mest spektakulära formen av dramaframförande. Intermedi skrevs och framfördes från sent 1400-tal fram till 1600-talet med höjdpunkten lagd på sent 1500-tal. Efter år 1600 uppgick genren i opera även om intermedi fortsatte att användas inom talpjäser samt framföras mellan operaakter. (källa)
  2. Leka med elden – teaterstycke. (källa)
  3. Lågsniff är ett teaterstycke skrivet av Åke Hodell, som första gången framfördes på Svischföreställningen på Moderna Museet den 4 november 1964 och i januari året efter på Pistolteatern i Stockholm. (källa)
  4. Teaterpjäs, teaterstycke, drama eller skådespel är en form av litteratur som företrädesvis består av dialog mellan rollfigurer, som kan framföras exempelvis i en teaterlokal, genom TV eller ljudradio (hörspel). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.