Teleledning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder teleledning, varianter, uttal och böjningar av teleledning

Teleledning synonym, annat ord för teleledning, vad betyder teleledning, förklaring, uttal och böjningar av teleledning.

Vad betyder och hur uttalas teleledning

Teleledning uttalas tele|led|ning och är ett substantiv.

Ordformer av teleledning

Singular

teleledning
obestämd grundform
telelednings
obestämd genitiv
teleledningen
bestämd grundform
teleledningens
bestämd genitiv

Plural

teleledningar
obestämd grundform
teleledningars
obestämd genitiv
teleledningarna
bestämd grundform
teleledningarnas
bestämd genitiv

Teleledning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet teleledning

  1. En telefon (av grekiskans tēʹle, 'fjärran', och phōnēʹ, 'röst' eller 'ljud') är en apparat för telefoni - överföring av samtal via telekommunikationsnät eller datakommunikationsnät mellan vanligtvis två, ibland flera, samtalsparter. De första telefonerna introducerades på 1870-talet, och de första 100 åren fanns i stort sett bara en typ av telefoner, fast telefon, där apparaten är uppkopplad via teleledning till nätet. De senaste 30-40 åren har en mängd nya telefontyper introducerats, då tekniker, främst radioteknik, möjliggjort nya sätt att få telefonen anknuten till nätet. Mobiltelefoni är numera vanligare än fast telefoni i Sverige. Även i världen i stort dominerar mobiltelefoni, speciellt har utvecklingen av mobiltelefonanvändningen varit kraftig i områden som tidigare saknat nät för fast telefon. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.