Terroristattentat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder terroristattentat, varianter, uttal och böjningar av terroristattentat

Terroristattentat synonym, annat ord för terroristattentat, vad betyder terroristattentat, förklaring, uttal och böjningar av terroristattentat.

Vad betyder och hur uttalas terroristattentat

Terroristattentat uttalas terr|or|ist|at|tent|at och är ett substantiv.

Ordformer av terroristattentat

Singular

terroristattentat
obestämd grundform
terroristattentats
obestämd genitiv
terroristattentatet
bestämd grundform
terroristattentatets
bestämd genitiv

Plural

terroristattentat
obestämd grundform
terroristattentats
obestämd genitiv
terroristattentaten
bestämd grundform
terroristattentatens
bestämd genitiv

Terroristattentat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet terroristattentat

  1. Antalet detonerade handgranater började öka i region Malmö, och har sedan spridits till främst övriga storstadsregioner, med en topp kring år 2016. Antalet illegala handgranater hade ingen motsvarighet i jämförbara länder inom och utom EU enligt polisen. Handgranatsattentat förekommer främst i länder med krigsliknande tillstånd. Enligt kriminologen Amir Rostami år 2019 är det enda jämförbara landet Mexiko där gängkonflikter är vanliga. I övrigt är sprängattentaten i Sverige unika eftersom de i inte förekommer i länder där det inte är krig eller har en lång historik av terroristattentat. (källa)
  2. Under 1990-talet förändrades även gerillornas strategi, mycket på grund av odling av och handel med narkotika. Av de många gerillor som fanns på 1960- och 1970-talen kvarstod bara FARC och ELN, av dessa var den förstnämnda störst och militärt överlägsen den andra. FARC var ökända för kidnappningar, utpressning, mord och terroristattentat mot både civila och poliser, och i deras våld satt både nationella och internationella medborgare, politiker och affärsmän. Både AUC och FARC var terroriststämplade av såväl EU som Colombias allierade, USA. (källa)
  3. Annika Bengtzon, som är ny chef för kriminalavdelningen på Kvällspressen, blir kallad till den nybyggda olympiska stadion, Victoriastadion, där den norra läktaren sprängts. Hon får snart reda på att den svenska OS-ambassadören, Christina Furhage, dödades i attentatet. Var det ett terroristattentat, som Annikas kollegor tror, eller var det ett mord. (källa)
  4. Tävlingarna drabbades den 5 september av ett terroristattentat från Svarta september, en palestinsk grupp på åtta personer. Svarta september dödade två medlemmar av den israeliska truppen och tog dessutom nio deltagare som gisslan. I den därefter följande striden mot polis dödades samtliga i gisslan samt fem av terroristerna och en västtysk polis. Spelen avbröts och en minneshögtid hölls i Olympiastadion och efter en 34 timmar lång paus återupptogs tävlingarna som trots mot terroristerna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.