Teve Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder teve, varianter, uttal och böjningar av teve

Teve synonym, annat ord för teve, vad betyder teve, förklaring, uttal och böjningar av teve.

Synonymer till teve

Vad betyder och hur uttalas teve

Teve uttalas teve variantform till tv.

Ordformer av teve

teve variantform till tv

Andra språk

Teve på Engelska

  • television

Hur används ordet teve

  1. I Sverige och många andra länder är många offentliga lokaler som biografer, kyrkor, föreläsningssalar och andra samlingslokaler försedda med hörslinga, men hörslinga kan även förekomma i mindre format. Hörselskadade brukar ibland använda minislingor som installeras i teve-fåtöljen, eller portabla hörslingor, så kallade halsslingor, som hängs runt halsen. Metoder finns även att överföra tal från mikrofon via infrarött ljus till en mottagare som kommunicerar med hörapparaten via till exempel en halsslinga. (källa)
  2. Penningvärde (prisstabilitet) är det objektiva värdet på pengar – pengars pris. Detta pris på pengar är de varor som kan köpas för pengarna. Skulle exempelvis en sko, en TV och en tidning kosta 400, 4000 respektive 20 kronor, skulle priset på pengar kunna uttryckas antingen i skor, TV-apparater eller tidningar. Således blir penningvärdet, priset på pengar, i detta fall för en krona antingen en fyrahundradels sko, en fyratusendels teve eller en tjugondedels tidning. (källa)
  3. Television (tidigare kallad bildradio) är ett system inom telekommunikation för att på avstånd skicka ljud och tvådimensionella rörliga bilder till en mottagare. Det kan förkortas tv eller teve ("teve" bör helst undvikas enligt SAOL:s nätupplaga), även mediet ("att titta på tv") eller för att beskriva tekniska lösningar som tillhör något av de olika TV-systemen. Systemet för att sända bilder har funnits kommersiellt sedan 1930-talet och har som massmedium fått stor spridning världen över. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.