Tidsbegrepp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidsbegrepp, varianter, uttal och böjningar av tidsbegrepp

Tidsbegrepp synonym, annat ord för tidsbegrepp, vad betyder tidsbegrepp, förklaring, uttal och böjningar av tidsbegrepp.

Vad betyder och hur uttalas tidsbegrepp

Tidsbegrepp uttalas tids|be|grepp och är ett substantiv.

Ordformer av tidsbegrepp

Singular

tidsbegrepp
obestämd grundform
tidsbegrepps
obestämd genitiv
tidsbegreppet
bestämd grundform
tidsbegreppets
bestämd genitiv

Plural

tidsbegrepp
obestämd grundform
tidsbegrepps
obestämd genitiv
tidsbegreppen
bestämd grundform
tidsbegreppens
bestämd genitiv

Tidsbegrepp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidsbegrepp

  1. "Tidsbegrepp" – om en man, hans mormor och en resa till Alaska. (källa)
  2. Ravel tog med sin musikaliska komedi ståndpunkt mot den överdrivna känslosamheten hos sådana operatonsättare som Jules Massenet, och mot tanken om drifterna som människans drivkraft som präglade Debussys symbolistiskt gåtfulla Pelléas och Mélisande. Ravel leker här med tidsbegreppet på ett originellt och uppfinningsrikt sätt: den bestämda tid under vilken urmakaren går sin rond genom staden, den oändligt långsamma tid som älskarna upplever när de gömmer sig och kärleksstundens snabbt bortrinnande tid. Dessutom sätts mekanik och sexualakt på ett spirituellt sätt i relation till varandra, såväl i musik som i text. En modern fransk version av den traditionella commedia dell'arte, som vid dess tillkomsttid i Frankrike rent av betraktades som frivol och därför ursprungligen refuserades av Albert Carré, direktören för Opéra-Comique. (källa)
  3. Yttersta domen eller Domedagen är tanken på en slutgiltig gudomligt avkunnad dom över världen och allt levande. Det kan ses som en oundviklig del av världens utvecklingsprocess eller som en villkorad bedömning av människornas utveckling och moraliska vägval inom ett linjärt tidsbegrepp, enligt vilket historien har en början och ett slut. Den teologiska studien av domedagen kallas för eskatologi (läran om de yttersta tingen). Även inom mer världsliga perspektiv används ibland begreppet som en möjlig konsekvens av mänsklighetens val av livsstilar och moral, inom till exempel debatter förknippade med klimatförändringar, konsumtionssamhälle eller överbefolkningsproblem. (källa)
  4. Undersökningar visar att ett barns upplevelse av ett mer abstrakt tidsbegrepp utvecklas gradvis. Först i skolåldern tycks förmågan att förstå och språkligt hantera tiden och tidsbegrepp ha utvecklats ordentligt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.