Tillbehör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tillbehör, varianter, uttal och böjningar av tillbehör

Tillbehör synonym, annat ord för tillbehör, vad betyder tillbehör, förklaring, uttal och böjningar av tillbehör.

Synonymer till tillbehör

Vad betyder och hur uttalas tillbehör

Tillbehör uttalas till|be|hör och är ett substantiv -et; pl. tillbehör.

Tillbehör betyder:

Ordformer av tillbehör

Singular

tillbehör
obestämd grundform
tillbehörs
obestämd genitiv
tillbehöret
bestämd grundform
tillbehörets
bestämd genitiv

Plural

tillbehör
obestämd grundform
tillbehörs
obestämd genitiv
tillbehören
bestämd grundform
tillbehörens
bestämd genitiv

Tillbehör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tillbehör på Engelska

 • accessories, fittings - car accessories

Hur används ordet tillbehör

 1. Flerspelar-adapter – tillbehör till tv-spel som är avsedda att göra det möjligt för flera spelare att spela samtidigt på samma konsol. (källa)
 2. Garnityr, av franska garniture, som betyder 'tillbehör', 'prydnad' är inom konsthantverk en av flera delar med gemensam form och dekor sammansatt helhet. Det kan vara en möbelgrupp eller en uppsättning smycken. Enhetligt utformade möbelgrupper uppstod i början av 1800-talet då sittgruppen kom på modet. Inom dräktterminologin är garnityret antingen en uppsättning lösa föremål som hör samman med dräkten, till exempel smycken, knappar och liknande, eller dräktdetaljer som i sig hör ihop, till exempel en uppsättning underkläder. (källa)
 3. Gratänger med kött eller fisk används ofta som huvudrätt, medan helt vegetariska gratänger ofta äts som tillbehör till exempel till en kötträtt. En gratängform är en värmetålig form med låg kant ("sarg"), vanligen av glas eller keramik, i storlek 20–35 cm, oval eller rektangulär. (källa)
 4. Ett vanligt tillbehör till gravad lax är hovmästarsås. (källa)
 5. Grädde används som grund i såser och i annan slags matlagning. Vispad grädde är vanligt för garnering och fyllning av bakverk, speciellt bakelser och tårtor. Vispgrädde är även vanligt förekommande i efterrätter, antingen som ingrediens eller tillbehör. (källa)
 6. Gräddfil är en mjölkprodukt, normalt med 12 % fetthalt, som homogeniserats, pastöriserats och sedan syrats med en syrningskultur. Gräddfilen började användas i Sverige under tidigt 1950-tal och idag används den främst som tillbehör till sill och potatis samt som bas för kalla såser, dressingar och dipp, men även till varma rätter och efterrätter. (källa)
 7. Guacamole är en kall avokadobaserad sås från det mexikanska köket. Den används som tillbehör till olika rätter som tacos. Den används även som dipp. (källa)
 8. Varianter kan innehålla bland annat rödlök, kaviar, sardiner, böckling, majonnäs eller matjessill. Vanliga tillbehör till gubbröra kan vara knäckebröd, rostat bröd (traditionellt kavring), bakad potatis, snaps och öl. (källa)
 9. Hamburgare säljs ofta som snabbmat på hamburgerrestauranger – exempelvis Burger King och McDonald's. På hamburgerrestauranger och i gatukök kan hamburgaren beställas antingen separat eller tillsammans med tillbehör såsom pommes frites och dryck. I rätten hamburgertallrik, som brukar serveras på restauranger och vägkrogar, ingår förutom hamburgaren även pommes frites eller annat på tallriken. Hamburgertallrik serveras tillsammans med kniv och gaffel, ett glas och något att dricka. (källa)
 10. En nyare metod, som kom fram under senare delen av 1900-talet är spritduplicering, men det kräver något mer komplicerad apparatur. Ett varumärke för detta är Ormig. Nu på 2000-talet har även spritduplicering blivit en föråldrad metod, och apparatur och tillbehör för detta har utgått från allmän handel. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.