Tillkommande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tillkommande, varianter, uttal och böjningar av tillkommande

Tillkommande synonym, annat ord för tillkommande, vad betyder tillkommande, förklaring, uttal och böjningar av tillkommande.

Synonym till tillkommande

Andra språk

Tillkommande på Engelska

  • future - wife/husband

Hur används ordet tillkommande

  1. Immunitet (juridik) – en person inte kan åtalas för brottslig gärning även om preskriptionstiden för brottet ej gått ut eller historiskt den vissa privilegierade stånd tillkommande frihet från bestämda allmänna skyldigheter. (källa)
  2. Inteckning är en juridisk term med flera betydelser. Med inteckning kan menas en verkställd anteckning om vissa av en persons (bolag, korporation, fysisk person eller annat) tillkommande rättigheter till en annan persons (fysisk person, bolags, korporations eller annat) egendom, i ändamål att bereda säkerhet för att dessa rättigheter består. Detta utförs av en offentlig myndighet. Förutom fastigheter kan t.ex. fartyg, flygplan (luftfartyg) och i vissa länder fordon intecknas. (källa)
  3. Ursprungligen var det nödvändigt att mjölk levererades till hemmen dagligen då dåliga möjligheter till kylhållning medförde att den snabbt förfors. Då kylskåp numera i princip förekommer i alla hem i den utvecklade världen, liksom förbättrade förpackningar, har behovet av dagliga leveranser minskat under det senaste halvseklet och lett till att leveranser på många håll enbart sker tre dagar i veckan och på andra håll helt har upphört. Utöver det medför mjölkleveranser en tillkommande kostnad på priset för mejeriprodukterna som är svår att motivera, och man riskerar att mjölken blir stulen. (källa)
  4. Utöver sin skyldighet att stå till förfogande kan reservofficeren komma överens med Försvarsmakten om kortare eller längre tjänstgöringar utöver sin tjänstgöringsplan, detta sker i en tillkommande tidsbegränsad anställning för ett särskilt syfte och i regel inte kopplat till reservofficerens krigsuppgifter. (källa)
  5. Om en ogift plockar sju eller nio sorters blomster under tystnad på midsommarafton och lägger under huvudkudden kommer personen att drömma om sin tillkommande. Ibland krävs det även att man ska hoppa över 7 eller 9 gärdsgårdar och plocka en blomma på varje fält. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.