Tilltrasslad synonym, annat ord för tilltrasslad, vad betyder tilltrasslad, förklaring, uttal och böjningar av tilltrasslad.

Böjning (i positiv) tilltrasslad en ~ + subst. tilltrasslat ett ~ + subst. tilltrasslade den/det/de ~ + subst.

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Tilltrasslad på Engelska

• complicated - a complicated financial situation

Hur används ordet tilltrasslad

1. Inför säsongen 2008 var det bestämt att TV4, TV4 Sport och Canal+ skulle dela på tillståndet för att sända Fotbollsallsvenskan. Senare visade det sig dock att något inte stämde med Kentaro, företaget som har sålt rättigheterna. Hela händelsen är otroligt tilltrasslad, och det har bland annat inneburit stämningar i mängd. Problemet löstes genom att TV4-gruppen köpte Canal+ 16 juni 2008. (källa)
  2. I returen på Swedbank Stadion var förutsättningarna klara - MFF måste göra minst 3 mål för att gå vidare, och samtidigt inte släppa in något mål. Efter en jämn start tog Malmö initiativet i matchen och gjorde 1–0 redan i den 7:e minuten genom Nikola Đurđić, efter förarbete av Markus Rosenberg och Jo Inge Berget. I den 14:e matchminuten nickade sedan Rosenberg in 2–0 på hörna. Sedan följde en relativt jämn och kampfylld första halvlek där Red Bull Salzburg bl.a. ropade på straffspark men domaren valde att fria. I halvlekens slutskede gjorde så Vladimir Rodić 3–0 efter en tilltrasslad situation i österrikarnas straffområde, där Jo Inge Berget stressade sin försvarare till ett misstag och Rodić kunde rulla bollen i en tom bur. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.