Titta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder titta, varianter, uttal och böjningar av titta

Titta synonym, annat ord för titta, vad betyder titta, förklaring, uttal och böjningar av titta.

Synonymer till titta

Andra språk

Titta på Engelska

  • watch, see - watch TV, the committee will look into the tax regulations

Hur används ordet titta

  1. Det tycker jag inte. Det som var deras uppdrag var att gå in och titta på slutsatserna i vår egen utredning. Och den extra granskningen bekräftar den bild som vi tagit fram. (källa)
  2. Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling. (källa)
  3. Som, om vi ska titta rent krasst, inte heller var ett skivbolag från början utan en leverantör och producent av teknikprodukter. De kan ha artister i tävlingen men om de skulle använda sig av deras produkter i vårt sammanhang blir det otillbörligt gynnande, säger Anette Helenius. (källa)
  4. Just nu kan jag inte kommentera. Vi måste titta på det här mera och diskutera vidare, säger Knut Hawby på Trafikverkets kontor i Eskilstuna. (källa)
  5. En kontrolluppgift kan sedan göras mot den fjärde gruppen som heter Årets kassaflöde som är summan av löpande, investering och finansiering. Sedan jämför man i en grupp till under årets kassaflöde som heter samma sak, Årets kassaflöde, som är en kontroll om kassaflödet stämmer. Den sistnämnda gruppen anges genom att titta på ökningen/minskningen i Likvida medel som finns i Balansräkningen. (källa)
  6. Den första konjugationen är den största med verb som kasta, hoppa och titta. Den är också den mest regelbundna och den till vilken nybildade verb brukar ansluta sig: mejla, mejlar, mejlade, mejlat, imperativ mejla! För människor som är osäkra på svenska, inberäknat småbarn, är det inte ovanligt med överanvändning av böjning enligt första konjugationen. (källa)
  7. Hos eukaryoter består varje kromosom av en DNA-tråd som är lindad kring proteiner av olika typer som kallas histoner. Den exakta formen för hur DNA-tråden är lindad och packad varierar under cellens olika faser. Vid mitosen är DNA:t maximalt packat och det är vid denna fas som kromosomerna kan urskiljas i mikroskop – en relativt vanlig laboration i högstadieskolor är att titta på kromosomerna i rottrådarna hos en lök. DNA:t och proteinerna, i dess olika former av kondensation, brukar med gemensamt namn kallas för kromatin. Varje ände på en kromosom avslutas med en telomer, och i mitten sitter en centromer som också förenar de två kromatiderna i kromosomen. Detta ger kromosomen sitt typiska utseende med två korta p-armar och två långa q-armar. I akrocentriska kromosomer sitter centromeren inte i mitten, utan nära ena änden. (källa)
  8. Medellängden minskade en aning bland män under 1800-talets första hälft för att senare öka drastiskt under 1900-talet. Genom att titta på mätningar från mönstring av män i Sverige kan man snabbt märka av den ökade kroppslängden hos män. På 1850-talet var medellängden bland mönstrade män i Sverige 167,4 cm, för att 2004 vara 180,2 cm, vilket är en längdökning på närmare 1,5 dm. Åldern för när den slutgiltiga längden uppnås kontinuerligt blivit lägre samtidigt som åldern för mönstring sänkts från 21 år på 1840-talet, till 18 år från och med år 1955. Båda faktorerna gör att siffrorna inte är helt jämförbara. (källa)
  9. En barnhörna är en barnavdelning, som kan bestå av lekhörna där barnen leker och/eller filmhörna där film för barnvisas. Sådana är vanliga i varuhus så att föräldrarna kan gå och handla och titta ut varor i fred. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.