Tjat Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tjat, varianter, uttal och böjningar av tjat

Tjat synonym, annat ord för tjat, vad betyder tjat, förklaring, uttal och böjningar av tjat.

Synonymer till tjat

Vad betyder och hur uttalas tjat

Tjat uttalas tjat och är ett substantiv -et.

Ordformer av tjat

Singular

tjat
obestämd grundform
tjats
obestämd genitiv
tjatet
bestämd grundform
tjatets
bestämd genitiv

Tjat är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tjat på Engelska

  • nagging

Hur används ordet tjat

  1. Utsläckning (extinction) är när en förstärkande konsekvens som tidigare kommit efter beteendet nu uteblir och gör att beteendet efter ett tag slutar komma. Ett exempel kan vara ett barn som tjatar på godis i matbutiken och som vanligtvis efter flera minuters tjat brukar få en bit godis. Om föräldern nu inte ger godis kommer barnet förmodligen att tjata längre tid än normalt några gånger men till sist sluta tjata. (källa)
  2. Att chatta, (tjat) från engelskans chat, är utbyte av korta skrivna meddelanden med dator eller smartphone, vanligen via Internet. Ordet kommer från engelskan och betyder ungefär småprata. Ett försök till svenskt uttryck är datormedierade skrivna realtidssamtal. Att chatta betyder att man skriver till varandra online, vilket påminner om att sitta och prata. Det man skriver kan läsas med en liten fördröjning på upp till ett fåtal sekunder. Programvaran möjliggör sparande av konversationen, men på de flesta chattforum arkiveras inte inläggen. Ibland finns möjlighet att använda en webbkamera i en chatt, så att andra personer i chatten dessutom kan se rörliga bilder och eventuellt även höra chattpartnern. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.