Tom Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tom, varianter, uttal och böjningar av tom

Tom synonym, annat ord för tom, vad betyder tom, förklaring, uttal och böjningar av tom.

Synonymer till tom

Vad betyder och hur uttalas tom

Tom uttalas tom [tom´] och är ett adjektiv -t -ma.

Tom betyder:

Ordformer av tom

Böjning (i positiv) tom en ~ + subst. tomt ett ~ + subst. tomma den/det/de ~ + subst. tomme den ~ + mask. subst. Komparation tommare en/ett/den/det/de ~ + subst. tommast är ~ tommaste den/det/de ~ + subst.

Tom är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Tom på Engelska

 • empty - an empty life, an empty bottle, he looked right through me

Hur används ordet tom

 1. Huckleberry Finns äventyr (engelska: The Adventures of Huckleberry Finn), är en amerikansk bildningsroman och pikareskbok, en äventyrsroman och satir av Mark Twain (pseudonym för Samuel Langhorne Clemens). Boken gavs ursprungligen ut 1884 och är en klassiker. Den är en fristående fortsättning på Tom Sawyers äventyr. Mark Twain började skriva den 1876, samma år som den föregående gavs ut och den anses vara ett mycket större verk. (källa)
 2. Fullt hus (engelska: Cheaper by the Dozen) är en amerikansk långfilm från 2003 i regi av Shawn Levy, med Steve Martin, Bonnie Hunt, Piper Perabo och Tom Welling i rollerna. Uppföljaren Fullt hus igen släpptes 2005. Filmen är en nyinspelning av Dussinet fullt från 1950. Fullt hus släpptes på DVD 4 augusti 2005 i Sverige. (källa)
 3. Spelet spelas genom att man flyttar spelbrickor diagonalt framåt på de svarta rutorna ett steg i taget eller genom att hoppa diagonalt över en motståndarbricka om det finns en tom ruta bakom. Man spelar endast på de mörka rutorna. Spelaren med mörka brickor gör första draget, om inte något annat överenskommits. Brickorna får flyttas diagonalt mellan rutorna. Om en spelare kan hoppa över motspelarens bricka med sin egen bricka tas den överhoppade brickan ut ur spelet. En bricka kan endast flyttas till en tom ruta. (källa)
 4. Fyrabarnsmamman som gav upp sin karriär för ett liv som slutkörd hemmafru utan någon som helst kontroll över sina telningar. Men på 2000-talet är det jämställt och det dröjer inte länge innan Lynette tröttnar, rusar tillbaks in i arbetslivet, och låter maken Tom ta hand om barnen Porter, Preston, Parker och Penny. Det funkar ganska bra tills Lynette får reda på att Tom har en elva år gammal dotter från ett tidigare one-night-stand. Dottern heter Kayla och i början bor växelvis hos sin mamma och Lynettes familj. I säsong 3 dör Kaylas mamma och Kayla flyttar in hos familjen Scavo. Det visar sig senare att Kayla är mycket trubbel för familjen vilket leder till att hon i säsong 4 får flytta till sin mormor och morfar. I slutet av säsong 5 blir Lynette gravid med tvillingar, men ena tvillingen dör, och i slutet säsong 6 föds dottern Paige. (källa)
 5. Varje gång det är en spelares tur ska denne flytta en av sina pjäser på ett av följande sätt En förflyttning till en tom ruta Placera pjäsen i en tom intill-liggande ruta. (källa)
 6. 1877 rånade Sam tillsammans med Joel Collins, Jim Berry, Tom Nixon, Bill Heffridge, och Jack Davis ett tåg på järnvägen Union Pacific. Ligan överlevde inte sin första och enda kupp. Joel Collins och Bill Heffridge stötte ihop med en sheriff och blev skjutna. Jim Berry blev skjuten i Mexiko, Missouri. Tom Nixon som hade ridit med Jim försvann. Återkommen till Denton samlade Sam ihop Henry Underwood och Frank Jackson och slog läger vid Cove Hollow. Det var ett utmärkt gömställe. För att inte bli uttråkade red de norrut då och då och rånade diligenser eller en bank. Ibland tog de andra banditer från Denver till hjälp. Sam var inte så lyckosam vid sina rån. Ibland kom han inte över mer än en klocka och några dollar. Hans nästörsta byte var när han och Frank Jackson, Seaborn Barnes och Tom Spotswood år 1878 rånade ett tåg på linjen Houston och Texas Express vid stationen Allen De kom över 1280 dollar. (källa)
 7. Tom Morris Sr, (1821–1908), även kallad Old Tom Morris, skotsk golfspelare. (källa)
 8. Faster Dahlia ber Bertie att bege sig till en antikvitetsbutik för att fnysa föraktfullt åt en koformad gräddsnipa i silver i avsikt att få ned priset. Farbror Tom vill nämligen försöka köpa den så billigt som möjligt, men han har en ivrig samlarkonkurrent i sir Watkyn Bassett som en gång i egenskap av fredsdomare bötfällt Bertie för stöld av en poliskask. I butiken träffar Bertie på både sir Watkyn och fascistledaren Roderick Spode som båda genom ett missförstånd misstänker honom för försök till stöld av kosnipan. (källa)
 9. "Eat Your Heart Out", musik av Tom Scott, text av Rob Preston, framförd av Leata Galloway. (källa)
 10. För att kunna använda magi måste häxor och trollkarlar lära sig att kontrollera magin. Hos unga barn är magin känslostyrd och kan komma lite när som helst, utan att barnet kan kontrollera det. Exempel på detta finns i första boken när Harrys hår snabbt växer tillbaka under natten och han får glaset att försvinna i djurparken. Trots att magin ofta är okontrollerbar för yngre häxor och trollkarlar berättar Tom Dolder, som senare blev Lord Voldemort, för Albus Dumbledore att han kunde få saker att röra sig, styra djur och få hemska saker att hända andra barn på barnhemmet han bor på. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.