Tork Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tork, varianter, uttal och böjningar av tork

Tork synonym, annat ord för tork, vad betyder tork, förklaring, uttal och böjningar av tork.

Vad betyder och hur uttalas tork

Tork uttalas tork och är ett substantiv -en -ar.

Tork betyder:

Ordformer av tork

Singular

tork
obestämd grundform
torks
obestämd genitiv
torken
bestämd grundform
torkens
bestämd genitiv

Plural

torkar
obestämd grundform
torkars
obestämd genitiv
torkarna
bestämd grundform
torkarnas
bestämd genitiv

Tork är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tork på Engelska

  • drier

Hur används ordet tork

  1. Klädstreck är ett uppspänt snöre eller liknande som används för att hänga upp våta, nytvättade kläder på tork. Klädstrecket kallas också torklina, och för de linor som sitter på en ställning säger man torkvinda. Kläderna kan fixeras på linan med hjälp av klädnypor. (källa)
  2. Vid skörd klipps stjälken någon dm upp från marken och hänges på tork i mörk lokal. När det är torrt kan bladen lätt repas av, som sen förvaras torrt. (källa)
  3. Spillånga, avstavat spil-långa, är en torkad fiskprodukt, som tidigare användes i Sverige som råvara till lutfisk. Långan är en stor rovfisk, som lever nära havsbottnen, och fångas i Nordöst-Atlanten, helst med krok på långrev. Vid bearbetningen rensades fisken, huvudet och större delen av ryggbenet skars ut, och fisken spändes ut med träspjälor – spilor – tvärs över kroppen och hängdes på tork utomhus på stora träställningar. Efter omkring två veckor hade fisken torkat såpass att den kunde tas ner, spilorna avlägsnas och torkningen fortsättas inomhus. Resultatet blev en stor flat och hård skiva med torkat fiskkött. Med fiskens obetydliga fettinnehåll har den torkade spillångan närmast obegränsad hållbarhet. (källa)
  4. Torrfisk eller torkad fisk, också stockfisk, är osaltad fisk som torkas naturligt av sol och vind på torkställningar (stockar). Att torka mat är den äldsta kända konserveringsmetoden och torkad fisk håller i flera år. Metoden är även billig vilket betyder att arbetet kan utföras av fiskaren själv vilket gör att fisken enklare transporteras till marknaden. Torkning av fisk är i Norge en gammal tradition. Ordet torsk kommer från det gammalnorska turskr som betyder torrfisk. (källa)
  5. Peter Tork (1942–2019), en amerikansk musiker. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.