Tragikomisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tragikomisk, varianter, uttal och böjningar av tragikomisk

Tragikomisk synonym, annat ord för tragikomisk, vad betyder tragikomisk, förklaring, uttal och böjningar av tragikomisk.

Synonym till tragikomisk

Vad betyder och hur uttalas tragikomisk

Tragikomisk uttalas tragi|kom|isk [-giko´-] och är ett adjektiv -t -a.

Tragikomisk betyder:

Ordformer av tragikomisk

Böjning (i positiv) tragikomisk en ~ + subst. tragikomiskt ett ~ + subst. tragikomiska den/det/de ~ + subst. tragikomiske den ~ + mask. subst.

Tragikomisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet tragikomisk

  1. En relaterad, äldre term är tragikomedi, som syftar på ett skådespel där tragedins och komedins innehåll kombineras, bland annat kan det handla om en tragedi med lyckligt slut eller en komedi med tragiskt slut. En svensk variant av begreppet är sorglustspel. Dessa båda ord har gett de båda adjektiken tragikomisk och sorglustig, som i svenska språket ofta används i överförd betydelse om företeelser utan koppling till teater eller film. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.