Traktor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder traktor, varianter, uttal och böjningar av traktor

Traktor synonym, annat ord för traktor, vad betyder traktor, förklaring, uttal och böjningar av traktor.

Vad betyder och hur uttalas traktor

Traktor uttalas trakt|or [-ak´t-] och är ett substantiv -n -er [-o´r-].

Ordformer av traktor

Singular

traktor
obestämd grundform
traktors
obestämd genitiv
traktorn
bestämd grundform
traktorns
bestämd genitiv

Plural

traktorer
obestämd grundform
traktorers
obestämd genitiv
traktorerna
bestämd grundform
traktorernas
bestämd genitiv

Traktor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Traktor på Engelska

 • tractor - tractor trailer

Hur används ordet traktor

 1. När dräneringsfiltret består av grus eller sågspån, används en speciell vagn (grusmara) för att få ner filtermaterialet i täckdikesgraven. Det hamnar ofta på lantbrukarens lott att köra grusmaran med sin traktor. Används kokoslindade dräneringsrör, så behövs givetvis inte någon grusmara. (wikipedia.org)
 2. Snöskopa används på traktor eller lastmaskin. (wikipedia.org)
 3. Ferguson TE20 är Harry Fergusons gråa traktor. Den tillverkades i flera olika utföranden (wikipedia.org)
 4. AB Blå  – Flygbogsering, traktor- och hisshantering. (wikipedia.org)
 5. Volvo Construction Equipment tillverkade år 1954 världens första hjullastare, H10. Den var baserad på en traktor och styrdes med bakhjulen. Idag är hjullastare midjestyrda och hjulen är lika stora bak som fram. (wikipedia.org)
 6. På större ladugårdar kunde det vara en sluttande uppfart från mark till en stor dörr på höskullens gavel. På den uppfarten kunde man köra in vagnen med höet, dragen av en eller två hästar, eller på senare tid dragen av traktor. (wikipedia.org)
 7. Jordbruksredskap är ett samlingsnamn för de redskap som används inom jordbruket, för till exempel jordbearbetning och foderberedning. Utmärkande för ett (jordbruks)redskap är att det behöver en extern kraftkälla för att fungera, vanligen en traktor. Kraftöverföringen sker vanligen med en kraföverföringsaxel (även benämnd k-axel) eller hydrauliskt. Jordfräsen på bilden och foderblandaren drivs med k-axel. (Den gula axeln som sitter mellan traktorn och framsidan på foderblandaren är en k-axel.) (wikipedia.org)
 8. Kardanaxel kallas en drivaxel för kraftöverföring som är ledad med kardanknutar. Kardanaxlar förekommer till exempel i bilar som har bakhjulsdrift och motorn placerad fram, men också i diverse redskap som hängs baktill på en traktor. (wikipedia.org)
 9. AstroTurf var den första generationens konstgräs och lanserades 1965. Ursprungligen fanns det bara ett sätt att tillverka konstgräs. Tillverkningsmetoden gör att produkten blir ett s.k. splitfibergräs. Materialet är polypropylen och gräset dressas normalt med en blandning av specialsand och gummigranulat. Granulatet består av antingen naturgummi eller finhackade begagnade traktor- och bildäck, som håller stråna upprätt och skapar stadga. (wikipedia.org)
 10. Kulled kallas också motsvarande funktion i tekniska tillämpningar, som till exempel leden mellan framhjulen och kuggstången för styrning på en traktor av äldre modell. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.