Tramp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tramp, varianter, uttal och böjningar av tramp

Tramp synonym, annat ord för tramp, vad betyder tramp, förklaring, uttal och böjningar av tramp.

Vad betyder och hur uttalas tramp

Tramp uttalas tramp och är ett substantiv -en -ar.

Tramp betyder:

Ordformer av tramp

Singular

tramp
obestämd grundform
tramps
obestämd genitiv
trampen
bestämd grundform
trampens
bestämd genitiv

Plural

trampar
obestämd grundform
trampars
obestämd genitiv
tramparna
bestämd grundform
tramparnas
bestämd genitiv

Tramp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tramp på Engelska

  • tramp - sound of footsteps

Hur används ordet tramp

  1. Tramp eller foley kallas den typ av ljudeffekter som är vardagliga ljud, vanligen fotsteg, rörelseljud och andra ljud som kommer från vardagliga saker. Dessa är unikt inspelade för filmen i en ljudstudio avsett för detta ändamål. Normalt sett kallas inte trampet ljudeffekt eftersom det är vardagliga ljud. (källa)
  2. Tramp eller foley är filmljud som läggs på efter filminspelningen men spelas in synkroniserat med filmen. Normalt är det vardagliga ljud, till exempel ljudet av fotsteg som trampar på olika material. Andra ljud kan vara rörelseljud, kläder som frasar eller cigaretter som glöder och inhaleras. Det finns ingen självklar gräns mellan tramp och ljudeffekter annat än att trampljud skapas och spelas in i realtid, synkroniserat med filmen. Om filmsekvensen visar en person som går på en asfaltstrottoar, in på en grusgång och ut på en gräsmatta spelar ljudinspelaren, trampkonstnären, in skapade ljud av sekvensen samtidigt som filmen spelas upp för att få rätt tajmning. Trampkonstnären använder ofta vardagliga föremål och kan till exempel ha en platta med något hårt för asfalten, en låda med grus för grusgången och ett tyg för gräsmattan. Med skor på fötterna eller händerna kan trampkonstnären sedan trampa i takt med skeendet på filmen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.