Tre Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tre, varianter, uttal och böjningar av tre

Tre synonym, annat ord för tre, vad betyder tre, förklaring, uttal och böjningar av tre.

Vad betyder och hur uttalas tre

Tre uttalas tre räkneord.

Ordformer av tre

Ordform(er) tre grundform tres genitiv

Andra språk

Tre på Engelska

 • three

Hur används ordet tre

 1. Denna trosbekännelse, som är en av de tre fornkristna huvudsymbola, har udden riktad mot arianismen. Den innehåller preciseringar av treenighetsläran och inkarnationen. (källa)
 2. De tre vise männen, heliga tre konungar, är den kristna traditionens tolkning av de österländska stjärntydarna (astrologerna) som besökte Jesusbarnet enligt Matteusevangeliet (2:1-12). (källa)
 3. Detta stämmer dock inte. I Sverige bär utbildade sotare ett heraldiskt vapen på sina bälten, vilket visar Sveriges lilla riksvapen bestående av de tre kronorna i guld mot en rund botten samt två lejon som sköldhållare. Det var Gustav IV Adolf som gav sotarna rätten att bära officersbältesspänne av 1802 års modell, det vill säga samma spänne som officerare senare bar under Finska kriget. Ett sådant militärt spänne går att se här, att jämföras med sotarspännet här. (källa)
 4. HMS Tre Kronor, officiellt HM Kryssare Tre Kronor, var namnet på en av svenska flottans kryssare. Fartyget var den första av de två fartygen i Tre Kronor-klassen, som utgjordes av Tre Kronor och systerfartyget HMS Göta Lejon. Tre Kronor sjösattes den 16 december 1944 vid Götaverken i Göteborg och döptes av Kronprinsessan Louise. Tre Kronor var tillsammans med systerfartyget det största örlogsfartyg som någonsin ingått i svenska flottan. (källa)
 5. Trefärgstryck är ett äldre, grafiskt, vanligen fotomekaniskt, tryckförfarande för framställning av polykroma reproduktioner till bokillustrationer och dylikt. Trefärgstrycket grundar sig på det faktum att man genom blandning (tryckning över varandra) av de tre färgerna gult, rött och blått kan erhålla alla i naturen förekommande färgtoner och färgnyanser. Trefärgstryck kan också betyda tryck där man använder svart och två dekorfärger. Numera används i allmänhet fyrfärgstryck (CMYK) istället för trefärgstryck i den första betydelsen, med en ytterligare nyckelfärg (svart) för att framförallt förstärka kontrasten i bilderna. (källa)
 6. Det första man lär sig i konståkning är bland annat piruett på två ben, köttbullen, slalom, tuppen och flygskär. De sex grundhopp som utförs är toeloop, flip, lutz, salchow, ögel och axel. De tre första är så kallade tåhopp (listade efter svårighetsgrad), med upphopp från skridskospetsen. De tre sista är skärhopp (likaledes listade efter svårighetsgrad), med upphopp utan skridskospetsen. Av dessa hopp kan man göra enkel (ett varv), dubbel (två varv), trippel (tre varv) och kvadrupel (fyra varv), teoretiskt är även kvintupel (fem varv) inom modern konståkning inom möjligheternas gräns. (källa)
 7. Den första prövningen består i att Tamino och Papageno möter de tre damerna (Nattens drottnings tjänarinnor). Dessa hotar med alla möjliga hemskheter som Sarastro ska utsätta dem för om de inte genast flyr. Allteftersom de sjunger, förvandlas deras ansikten till dödskallar - de är alltså skenbilder som Sarastro och prästerna framkallat. Papageno blir livrädd och vädjar till Tamino att de ska lyda damerna och fly. Tamino försöker trösta Papageno och få honom att avstå från damernas omväxlande lockelser och hot. Till slut ingriper prästerna och slungar förintande blixtar mot damerna och de försvinner. Papageno sjunker kvidande till marken. Den andre vakten kommer fram, uppmanar Papageno att vara en man och följa med honom. Papageno muttrar "bara inte kärleken flyr sin kos av detta eviga vandrande" och följer motvilligt med. (källa)
 8. Tre kärringar, och andra tre, och tre och tre och trettiotre,' och tre sprang förut, och tre trava efter – hur många kärringar var det? Svar: Tre – för de andra var ju "andra", dvs inga kärringar. (källa)
 9. Musikalen handlar om tjugoåriga Sofie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie ska gifta sig och vill att hennes pappa ska leda henne uppför kyrkgången. Men Donna vägrar säga något om Sofies far. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga män som haft ett förhållande med Donna, så Sofie bjuder i hemlighet under sitt mammas namn in alla tre till bröllopet. (källa)
 10. Man grupperar siffrorna tre och tre från höger till vänster, varje grupp om tre siffror kallas klass, och numreras också från höger till vänster. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.