Tri Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tri, varianter, uttal och böjningar av tri

Tri synonym, annat ord för tri, vad betyder tri, förklaring, uttal och böjningar av tri.

Vad betyder och hur uttalas tri

Tri uttalas tri och är ett substantiv -n.

Tri betyder:

Ordformer av tri

Singular

tri
obestämd grundform
tris
obestämd genitiv
trin
bestämd grundform
trins
bestämd genitiv

Tri är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tri

  1. Trikloreten (trivialnamn tri), C2HCl3, förr trikloretylen, är vid rumstemperatur en färglös vätska med karakteristisk kloroformliknande lukt. Ämnet framställs ur tetrakloretan genom kokning med kalk, är olösligt i vatten och beständigt mot alkali samt angriper ej metaller. Ämnet är obrännbart, kokar vid 87,2 °C och har en densitet på 1,47 gram per kubikcentimeter. (källa)
  2. Bladvass, vass eller rörvass (Phragmites australis) är en art (men se text) i växtfamiljen gräs som först beskrevs av Antonio José Cavanilles, och fick sitt nu gällande namn av Carl Bernhard von Trinius och Ernst Gottlieb von Steudel. (källa)
  3. Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek. (källa)
  4. Sursilvan ("surselviska") talas och skrivs i floden Vorderrheins dalgång, närmare bestämt i distriktet Surselva (i Foppa, Cadi och Lumnezia) samt de angränsande kommunerna Flims och Trin i distriktet Imboden. Av tradition används sursilvan som skriftspråk även av rätoromaner i de andra kommunerna i Imboden, trots att dialekten där är surselvisk. (källa)
  5. Regula de tri (av lat. regula de tribus 'regeln om tre', av regula här 'regel', de 'om' och tribus 'tre') förekom och användes redan under tidigt 500-tal, då indiska matematiker använde räknesättet för att lösa matematiska proportionalitetsproblem. Termen togs bort i den svenska skolmatematiken på 1960-talet och nu använder man enbart just begreppet proportionalitet. (källa)
  6. Pankromatisk film är avsedd att vara känslig för olika färger som det mänskliga ögat. Svartvit film som tillverkas för allmänfotografering är pankromatisk. Vill man simulera ortokromatisk film används ett grönfilter framför objektivet. Typiska pankromatiska filmer är Tri-X, T-Max (Kodak) HP5, FP4, och Pan-F (Ilford) m fl. Dessa filmer uppvisar god känslighet i konstljus. Silverhalogenider som används i filmemulsionen är endast känsliga för blått och ultraviolett ljus, men genom att tillsätta en rad sensibiliseringsämnen erhålls pankromatisk film. (källa)
  7. Den tidigaste kända källan för beteckningarna biljon och triljon är den franske matematikern Jehan Adam. I en bok från 1475 kallar han en miljon miljoner för en bi-million och en miljon biljoner för en tri-million. (källa)
  8. Namnet är kommer från latinets tri = tre och licium, tråd. Via tyskan där vävtekniken kallas drell, drill och drillich har ordet kommit till Sverige. (källa)
  9. En elgitarr är en elektrofon, baserad på en gitarr, som bygger på tekniken med en eller flera pickuper placerade under strängarna som utgör den svängande delen. Pickupen består av en magnet och en spole. När metallsträngarna vibrerar i fältet från magneten skapas en ström i spolen som varierar i takt med strängens vibrationer. Denna ström kan sedan förstärkas och producera ljudet från gitarren, som normalt sett har mycket lite ljud i sig själv. Det finns flera sorters pickuper, till exempel single coil- och humbucker-pickuper. Även ovanligare varianter som Tri Coil och Piezo finns. Om gitarren har mer än en pickup har den oftast också en switch, där det går att välja mellan de olika pickuper eller kombinationer av dem. I övrigt är den ganska lik en vanlig gitarr, men istället för en ljudlåda har den oftast en solid kropp. (källa)
  10. 1990 - TRI-O Plus Sainkho Namchylak Transformation of Matter, DOCUMENT, vol.V - Leo Records. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.