Trummis Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trummis, varianter, uttal och böjningar av trummis

Trummis synonym, annat ord för trummis, vad betyder trummis, förklaring, uttal och böjningar av trummis.

Vad betyder och hur uttalas trummis

Trummis uttalas trumm|is och är ett substantiv -en -ar.

Trummis betyder:

Ordformer av trummis

Singular

trummis
obestämd grundform
trummis
obestämd genitiv
trummisen
bestämd grundform
trummisens
bestämd genitiv

Plural

trummisar
obestämd grundform
trummisars
obestämd genitiv
trummisarna
bestämd grundform
trummisarnas
bestämd genitiv

Trummis är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet trummis

  1. Sven Svärd - Kapellmästare och trummis i Sven-Ingvars 1956-1969. (källa)
  2. Inom den västerländska populärmusiken är trumset, hanterad av en trumslagare (trummis), en standardingrediens. Därutöver hanteras också olika kombinationer av ovannämnda instrument – ofta benämnda med det engelska percussion – i kombination med olika elektroniska instrument som producerar slagverksljud. (källa)
  3. Sångens refräng löd ursprungligen "Du-u-u. Jag vill att du ska se mig. A-ha", men skrevs senare om av bandets trummis Torben Ferm. Singeln är en av titlarna i boken Tusen svenska klassiker (2009). (källa)
  4. En trumslagare, trummis eller batterist, är en musiker som spelar trummor. Oftast avser ordet en person som spelar trumset, till exempel i ett rockband, där den brukar kallas trummis. Även personer som spelar andra typer av trummor är dock trumslagare, exempelvis den som spelar virveltrumma i en parad. Trumslagare (och andra musiker som trumpetare) har en viktig roll inom militärmusiken. Även en person som spelar slagverk i största allmänhet kallas ibland för trumslagare, även om uttrycket i det fallet är något inexakt. (källa)
  5. En trumslagare, trummis, perkussionist eller batterist, är en musiker som spelar trummor. Oftast avser ordet en person som spelar trumset, till exempel i ett rockband, där trumslagaren brukar kallas trummis. Även personer som spelar andra typer av trummor är dock trumslagare, exempelvis den som spelar virveltrumma i en parad. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.