Trumsolo Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trumsolo, varianter, uttal och böjningar av trumsolo

Trumsolo synonym, annat ord för trumsolo, vad betyder trumsolo, förklaring, uttal och böjningar av trumsolo.

Vad betyder och hur uttalas trumsolo

Trumsolo uttalas trum|solo och är ett substantiv.

Ordformer av trumsolo

Singular

trumsolo
obestämd grundform
trumsolos
obestämd genitiv
trumsolot
bestämd grundform
trumsolots
bestämd genitiv

Plural

trumsolon
obestämd grundform
trumsolons
obestämd genitiv
trumsolona
bestämd grundform
trumsolonas
bestämd genitiv

Trumsolo är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet trumsolo

  1. Inom populärmusik och jazz innebär att sola att framföra ett instrumentalt solo, vanligen ett improvisationssolo. Ett improvisationssolo är en passage under vilket den ursprungliga melodin varieras eller ersätts av snabba sekvenser av toner ur exempelvis bluesskalan eller modala skalor som bygger på de befintliga ackorden men inte behöver utgöra en melodi. Solot framförs av ett enda instrument, ofta elgitarr, keyboard eller ett blåsinstrument, och övergår i vissa fall till ett annat instrument. Även trumsolo och bassolo förekommer. Solot spelas ofta snabbt och med stark inlevelse. Särskilt vid hårdrock spelar de ackompanjerande musikinstrumenten starkt under solot, varför solot kan ses som en höjdpunkt i musikstycket. Vid jazzmusik spelar de ackompanjerande instrumenten ofta diskret eller är tysta under ett solo. Instrumentala solon kan i många musikgenrer få funktion av mellanspel mellan sångarens insatser.
  2. Hårdrockspionjärerna Led Zeppelin använde solon som en viktig komponent i sina scenshower som byggde på improvisation kring ett stort antal passager med till exempel några karakteristiska övertoner i ett visst läge av ett solo. Jimmy Pages paradnummer där han spelar till synes experimentellt men trots allt slaviskt strikt och tonsäkert med stråke på elgitarr, blev lika mycket ett varumärke för gruppen som John Bonhams trumsolon. Knarkpaus är en lite humoristisk benämning på ett solo i den rena 1900-talskontexten. Bonham "Hammer of the gods" nyttjade aldrig droger eller alkohol under en spelning till skillnad från kollegorna Page och Plant trots att hans dryckesvanor emellan spelningarna blev hans död. Detta säger mycket om Bonhams förhållningssätt till sin profession och är en del av förklaringen till varför hans känslosamma men ändå hårda och framförallt omänskligt snabba spelstil visat sig omöjlig att kopiera. Delar av hans solon har använts i oräkneliga samplingar i senare popmusik. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.