Tummel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tummel, varianter, uttal och böjningar av tummel

Tummel synonym, annat ord för tummel, vad betyder tummel, förklaring, uttal och böjningar av tummel.

Vad betyder och hur uttalas tummel

Tummel uttalas tummel och är ett substantiv tumlet.

Ordformer av tummel

Singular

tummel
obestämd grundform
tummels
obestämd genitiv
tumlet
bestämd grundform
tumlets
bestämd genitiv

Tummel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tummel

  1. Tummel är en musikgrupp från Malmö och Köpenhamn som spelar huvudsakligen egenkomponerad musik med influenser från klezmer och annan östeuropeisk festmusik, rock samt arabisk musik. Namnet "Tummel" kommer från språket jiddish och är det ljud eller oljud som uppstår vid ohämmat festande. De kallar själva sin musik för en kombination av Zigenarpunk och Balkanröj.
  2. Efter inspelningen av en demokassett "Good Life mit Tummel" (1998) lämnade flera av gruppens medlemmar gruppen för att vidareutbilda sig inom musik, och Håkansson, Moberg och Pergament Persson startade om gruppen på nytt med de nya medlemmarna Annika Jessen (klarinett), Øivind Slaatto (tuba), och Edin Bahtijaragic. Tobias Allvin återkom dock som medlem 1999. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.