Turistbroschyr Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder turistbroschyr, varianter, uttal och böjningar av turistbroschyr

Turistbroschyr synonym, annat ord för turistbroschyr, vad betyder turistbroschyr, förklaring, uttal och böjningar av turistbroschyr.

Vad betyder och hur uttalas turistbroschyr

Turistbroschyr uttalas tur|ist|brosch|yr och är ett substantiv.

Ordformer av turistbroschyr

Singular

turistbroschyr
obestämd grundform
turistbroschyrs
obestämd genitiv
turistbroschyren
bestämd grundform
turistbroschyrens
bestämd genitiv

Plural

turistbroschyrer
obestämd grundform
turistbroschyrers
obestämd genitiv
turistbroschyrerna
bestämd grundform
turistbroschyrernas
bestämd genitiv

Turistbroschyr är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet turistbroschyr

  1. Ett dokument kan vara dagstidningar, serietidningar, turistbroschyrer, skolkataloger eller andra skrifter, operalibretton, dataspel, dvd-filmer, närradiosändningar med mera. Pliktbiblioteken har rätt att utan kostnad erhålla ett exemplar vardera av varje tidning, dokument eller skrift som ges ut för spridning i Sverige, även om ett utländskt tryckeri anlitats. Plikten gäller när avsikten med publikationen är att sprida den till allmänheten, eller till en större sluten krets. Skrifter som omfattas av leveransplikten ska i huvudsak vara skrivna på svenska, alternativt vara avsedda för spridning inom Sverige, samt ha en upplaga på 30 eller fler exemplar för att de definitionsmässigt ska ses som utgivna och spridda. Svenska tryckerier ska sköta pliktleveransen själva medan utgivaren av praktiska skäl är ansvarig för leveransen till pliktbiblioteken när ett utländskt tryckeri används. I fråga om CD-ROM eller andra elektroniska dokument ska minst 50 stycken ha framställts. (källa)
  2. Ebbas fik är ett 1950-talsinspirerat kafé på Bruksgatan i centrala Helsingborg. Kaféet startades 1997. År 2008 inkluderades kaféet i Stiftelsen Sveriges Bästa Bords lista Sveriges Bästa Konditorier och Kaféer. Det har även utsetts till årets kafé i Helsingborg vid fyra tillfällen. Ebbas fik har blivit ett populärt mål för turister i staden och förekommer ofta i turistbroschyrer med anknytning till Helsingborg. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.