Turvis synonym, annat ord för turvis, vad betyder turvis, förklaring, uttal och böjningar av turvis.

Synonymer till turvis

Vad betyder och hur uttalas turvis

Turvis uttalas tur|vis ad och är ett verb; äv. i och är ett adjektivisk anv..

Ordformer av turvis

Ordform(er) turvis adverb

Hur används ordet turvis

  1. En radiotelefon är konstruerad för att kunna användas med ett visst frekvensband, som i sin tur är uppdelat i kanaler med var sin frekvens. Då man talar i telefonen hör de som ställt in sin telefon på samma kanal. Det finns telefoner som klarar kanaler på mer än ett frekvensband, men dessa är ovanliga. En del telefoner kan "scanna", turvis lyssna på två eller flera kanaler och automatiskt byta till den kanal där det för tillfället finns trafik. Detta är viktigt för att inte missa anrop på nödfrekvens. (wikipedia.org)
  2. De äldsta egentliga musikfesterna – oberäknat tillfälliga hyllningsfester och dylikt – är de engelska: Sons of the Clergy Festivals i London (1709), Händelsfesterna i London (1749), Birmingham (1768) och York (1791). Därnäst kommer de österrikiska och tyska, i Wien (1772), Frankenhausen (1810), Erfurt (1811) samt de berömda nederrhenska turvis i Elberfeld (till 1824), Düsseldorf, Köln och Aachen (1817). Senare tillkom bland annat den allmänna tyska musikföreningens årliga musikfester i olika städer (Tonkünstlerversammlung, 1859) och de schlesiska (1876) samt de engelska, i Leeds, Liverpool och Bristol. I Frankrike har musikfester förekommit sedan 1830, senare i Ungern, Italien, Ryssland, Nederländerna, Belgien och framför allt USA. (wikipedia.org)
  3. Talko är frivilligt arbete som görs av en gemenskap, från att bygga en bystuga till att turvis sköta gårdsplanen åt en sjuk granne. (wikipedia.org)
  4. Nordiskt mästerskap för kallblod har ordnats sedan 1978, för nordiska kallblodsraser. Fram till 1997 ordnades mästerskapet turvis i Finland, Norge och Sverige. År 1998 och 1999 avgjordes mästerskapet i tävlingar i alla tre länder. Efter några års paus har mästerskapet sedan 2006 ordnats på travbanan i Skogsbacka (finska: Metsämäki) i Åbo. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.