Tv-soffa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tv-soffa, varianter, uttal och böjningar av tv-soffa

Tv-soffa synonym, annat ord för tv-soffa, vad betyder tv-soffa, förklaring, uttal och böjningar av tv-soffa.

Vad betyder och hur uttalas tv-soffa

Tv-soffa uttalas tv-soffa el. teve|soffa och är ett substantiv.

Ordformer av tv-soffa

Singular

tv-soffa
obestämd grundform
tv-soffas
obestämd genitiv
tv-soffan
bestämd grundform
tv-soffans
bestämd genitiv

Plural

tv-soffor
obestämd grundform
tv-soffors
obestämd genitiv
tv-sofforna
bestämd grundform
tv-soffornas
bestämd genitiv

Variantstavning singular

tevesoffa
obestämd grundform
tevesoffas
obestämd genitiv
tevesoffan
bestämd grundform
tevesoffans
bestämd genitiv

Variantstavning plural

tevesoffor
obestämd grundform
tevesoffors
obestämd genitiv
tevesofforna
bestämd grundform
tevesoffornas
bestämd genitiv

Tv-soffa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tv-soffa

  1. År 2003 var Kaliforniens ekonomiska situation så dålig att många hade tappat förtroende för den sittande guvernören Gray Davis. En kampanj organiserad av lokala republikaner lyckades samla in tillräckligt många namn för att få igenom att en folkomröstning tillika misstroendeomröstning, så kallad recall election (revokation), skulle hållas emot Gray Davis. I augusti, två månader före folkomröstningen, meddelade Schwarzenegger i Jay Lenos TV-soffa att han ställde upp som kandidat till guvernörsposten. (källa)
  2. I en fjärran galax ligger en planet som är helt lik Jorden förutom att det istället för människor finns antropomorfa ankor. Ankan Howard kommer hem från jobbet en kväll när både han och hans TV-soffa sugs upp i rymden och transporteras till Jorden. Han kraschar till marken på en bakgata i Cleveland men blir omhändertagen av rocksångerskan Beverly. Howards resa genom rymden verkar ha något att göra med ett experiment av den galne vetenskapsmannen Walter Jenning. (källa)
  3. TV-tittandet förändrade livet för svenska folket. En hel ny marknad uppstod med prylar och möbler relaterade till TV:n. På 1960-talet och senare fanns det TV-soffan, TV-hyllan, TV-bänken och inte minst TV-kannan. Namnet härrör från att denna termoskanna fylldes med kaffe innan tv-programmet började, så att man under sändningen inte behövde springa till köket för att hämta kaffe. Sedan satt de vuxna i sin TV-soffa, såg en fotbollsmatch eller en långfilm på Sveriges Radio TV:s enda kanal, drack kaffe och åt TV-smörgås. I början bjöds även de grannar som ännu inte hade skaffat en TV-apparat in. Samtidigt inleddes biografdöden, på 10 år mellan 1956 och 1966 halverades antalet biobesök i Sverige, från 80 miljoner till 40 miljoner årligen. (källa)
  4. Gainsbourg gjorde under sina sista år ibland spektakulära framträdanden i TV. 1984 brände han en 500-francssedel för att pedagogiskt förklara hur mycket skatt han tvingades att betala. En annan gång var han i en TV-soffa med den amerikanska sångerskan Whitney Houston. Gainsbourg, uppenbart berusad, tafsade henne i håret och småpratade med henne. Plötsligt blev Houston högröd i ansiktet när Gainsbourg efter ett par komplimanger plötsligt sade "I would like to fuck you". Programledaren försökte rädda situationen genom att säga att Gainsbourg var berusad. När programledaren vägrade att översätta till franska för publiken gjorde Gainsbourg det själv. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.