Tvillingstad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tvillingstad, varianter, uttal och böjningar av tvillingstad

Tvillingstad synonym, annat ord för tvillingstad, vad betyder tvillingstad, förklaring, uttal och böjningar av tvillingstad.

Vad betyder och hur uttalas tvillingstad

Tvillingstad uttalas tvill|ing|stad och är ett substantiv.

Ordformer av tvillingstad

Singular

tvillingstad
obestämd grundform
tvillingstads
obestämd genitiv
tvillingstaden
bestämd grundform
tvillingstadens
bestämd genitiv

Plural

tvillingstäder
obestämd grundform
tvillingstäders
obestämd genitiv
tvillingstäderna
bestämd grundform
tvillingstädernas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

tvillingstan
bestämd grundform
tvillingstans
bestämd genitiv

Tvillingstad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tvillingstad

  1. Port Hedland är en kommun i regionen Pilbara i Western Australia i Australien. Kommunen, som är belägen cirka 1 300 kilometer norr om Perth, i regionen Pilbara, har en yta på 18 431 kvadratkilometer, och en folkmängd på 15 044 enligt 2011 års folkräkning. Till skillnad från de flesta kommuner i Western Australia benämns inte Port Hedland som Shire, utan som Town. Detta speglar det faktum att förutom något hundratal så bor alla kommunens invånare i staden Port Hedland och dess tvillingstad South Hedland, men till sina uppgifter och befogenheter är kommunen att jämställa med andra i Western Australia. (källa)
  2. Niagarafallen (engelska: Niagara Falls) är en grupp vattenfall i Niagarafloden i östra Nordamerika, på gränsen mellan USA och Kanada. Fallen ligger vid tvillingstäderna Niagara Falls, New York och Niagara Falls, Ontario. (källa)
  3. Zacatecas är en av Mexikos delstater och är belägen i den centrala delen av landet. Den har 1 382 583 invånare (2007) på en yta av 73 252 km². Det största storstadsområdet hittar man runt den administrativa huvudorten Zacatecas och dess tvillingstad Guadalupe. En annan stor stad är Fresnillo. Delstaten är känd för sina rika silverfyndigheter. (källa)
  4. Champaign är en stad i Champaign County, Illinois, USA. Staden ligger väster om Urbana och hette ursprungligen West Urbana, men bytte namn 1860. Urbana-Champaign är en sammanväxt tvillingstad. Illinois universitet har sitt största universitetsområde i Urbana-Champaign. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.